Introductie Lenovo Z5 maakt hoge verwachtingen niet waar

06-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Lenovo heeft de ondertussen veel besproken Lenovo Z5 gepresenteerd. Het toestel had volgens eerdere suggesties van Lenovo een volledig randloos beeldscherm. De claims blijken echter niet te kloppen.

Lenovo suggereerde de afgelopen weken dat zij de primeur ging claimen de eerste smartphone te presenteren die voorzien zou zijn van een volledig randloos beeldscherm. Het toestel, de Lenovo Z5, is nu officieel gepresenteerd. De introductie heeft de hoge verwachtingen rondom het toestel niet waar kunnen maken. Het beeldscherm blijkt namelijk aanzienlijk minder randloos te zijn dan Lenovo eerder suggereerde.

Lenovo Z5
Lenovo Z5

Met de concept afbeeldingen van de Lenovo Z5 suggereerde Lenovo nog dat de volledige voorzijde van de Lenovo Z5 uit beeldscherm zou bestaan. Uit de officiële aankondiging blijkt dat de Lenovo Z5 zowel aan de boven- als aan de onderzijde van het beeldscherm nog een beeldschermrand heeft in in het beeldscherm zelfs een 'notch' (uitsparing) aanwezig is voor de frontcamera, speaker en sensoren.

De door Lenovo eerder gepubliceerde schets van de Lenovo Z5
De door Lenovo eerder gepubliceerde schets van de Lenovo Z5

De schermranden van de Lenovo Z5 zijn overigens nog wel smaller dan bij bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Ongeveer 90 procent van de oppervlakte van het toestel wordt daardoor bekleed door het beeldscherm. Bij Samsung is dit tussen de 82 en 84 procent.

Qua specificaties is de Lenovo Z5 een typisch Chinese smartphone met veel werkgeheugen en veel opslagcapaciteit. Het toestel wordt aangedreven door een onbekende Qualcomm octa-core processor. Met een verkoopprijs van omgerekend circa 175 euro is duidelijk dat het toestel qua specificaties geen hoogvlieger zal zijn. De kans lijkt daarom ook klein dat de Lenovo Z5 in Europa en / of de Benelux uitgebracht zal worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie