Eerste foto's tonen prototype van de Google Pixel 3 XL

08-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De geruchten rondom de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL komen de laatste dagen in een stroomversnelling. Dat is opvallend aangezien de introductie van beide toestellen pas in oktober wordt verwacht. Nu al zijn de eerste foto's van het prototype van de Google Pixel 3 XL uitgelekt.

Foto's van prototypes of ander beeldmateriaal waarop nieuwe en onaangekondigde smartphones zichtbaar zijn, lekken doorgaans pas enkele weken voor de introductie uit. In het geval van de Google Pixel 3 XL zijn foto's van het prototype nu wel héél vroeg uitgelekt, aangezien de introductie pas in oktober wordt verwacht.

Foto's tonen prototype Google Pixel 3 XL
Foto's tonen prototype Google Pixel 3 XL

Het kan natuurlijk ook zijn dat Google voor iedereen een verrassing heeft en dat de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL dit jaar eerder verschijnen, bijvoorbeeld gelijktijdig met de komst van Android P. Dat de geruchten de afgelopen dagen in een behoorlijke stroomversnelling zijn gekomen, lijkt hier wel op te wijzen, maar vooralsnog zijn er geen (andere) signalen dat de introductie van d Google Pixel 3 en Googel Pixel 3 XL dit jaar inderdaad al eerder zal plaatsvinden.

Opmerkelijke details zichtbaar

Uit de uitgelekte foto's van het prototype van de Google Pixel 3 XL zijn een aantal opvallende conclusies te trekken. Op de eerste plaats blijkt de Google Pixel 3 XL aan de achterzijde te beschikken over slechts één camera. Google gaat daarmee niet mee in het geweld van dubbele- of zelfs triple-camera's. In de volgorde van de camerasensor, de lichtsensor en de LED flitser is wat veranderd, maar verder oogt de achterzijde van de Google Pixel 3 XL nagenoeg hetzelfde als de achterzijde van de Google Pixel 2 XL.

De voorzijde van het toestel laat zien dat de Google Pixel 3 XL een beeldscherm met daarin een 'notch' (uitsparing) heeft. Dit was al langer bekend omdat eerder al foto's van het beeldschermpaneel van de Google Pixel 3 XL zijn uitgelekt. Boven het beeldscherm van de Google Pixel 3 XL zijn in de notch vele uitsparingen te vinden. Het lijkt erop de Google Pixel 3 XL wél een dubbele front-camera gaan krijgen. Verder zijn uitsparingen zichtbaar voor de luidspreker en sensoren.

Het beeldscherm zelf toont enkele specificaties, waaronder 4 GB werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagcapaciteit. Overigens is 4 GB aan werkgeheugen naar huidige maatstaven 'klein' voor high-end smartphones. De Google Pixel 3 XL wordt hoogstwaarschijnlijk aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor.

(3D) gezichtsherkenning standaard onderdeel van Android P?

Gezien de dubbele camera-setup en de focus van Google om met nieuwe Pixel smartphones ook nieuwe technieken die in Android ondersteund worden direct aan te kunnen bieden, lijkt het voor de hand te liggen dat in de aankomende nieuwe Android versie (Android 9.0 P.) gezichtsherkenning standaard opgenomen zal gaan worden als ondersteuning. Verwacht wordt dat vanaf volgend jaar de eerste fabrikanten van Android smartphones gaan werken met 3D gezichtsscanners, zoals deze nu al in de Apple iPhone X is toegepast. Mogelijk dat Google hier al op voorsorteert met Android P.

Tot slot laten de foto's zien dat het beeldscherm van de Google Pixel 3 XL zeker niet randloos is. Zowel aan de boven- als aan de onderzijde van het beeldscherm zijn nog behoorlijke bezels aanwezig. Dit heeft wel als voordeel dat de Google Pixel 3 XL over stereo front-facing speakers beschikt.

Aankondiging tussen eind september en midden november

De nieuwe Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL worden waarschijnlijk ergens tussen eind september en midden november gepresenteerd. In de komende maanden zullen ongetwijfeld meer details over beide toestellen uitlekken in de aanloop naar de officiële introductie door Google.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ