Apple verlaagt orders voor nieuwe iPhones met 20 procent

Apple verlaagt orders voor nieuwe iPhones met 20 procent

11-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple gaat naar verwachting in september totaal drie nieuwe Apple iPhones presenteren. Omdat vooral de huidige Apple iPhone X minder hard is verkocht dan vooraf werd verwacht, heeft Apple de orders voor onderdelen voor de aankomende nieuwe iPhones met 20 procent verlaagd.

Apple heeft aan toeleveranciers van onderdelen voor de nieuwe generatie iPhones gevraagd 20 procent minder onderdelen te leveren dan vooraf was afgesproken. Dat meldt het Japanse Nikkei. Volgens Nikkei heeft Apple besloten het dit jaar voorzichtiger aan te doen met haar inschattingen met betrekking tot de verkoopverwachting van de aankomende nieuwe iPhones. Apple heeft afgelopen jaar de vraag naar de dure Apple iPhone X behoorlijk overschat, zo melden ingewijden.

In het vierde kwartaal van 2017 gingen er 77,3 miljoen iPhones over de toonbank. Apple had er volgens ingewijden op gerekend dat er 100 miljoen iPhones verkocht zouden worden in het laatste kwartaal van vorig jaar. Ingewijden melden nu dat Apple verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar zo'n 80 miljoen iPhones te gaan verkopen. Om die reden heeft Apple naar verluidt haar orders voor onderdelen met 20 procent verlaagd.

Al geruime tijd wordt gespeculeerd dat Apple in september drie nieuwe iPhones gaat presenteren. Twee van de drie toestellen heben naar verluidt een OLED beeldscherm en één van de drie een LCD beeldscherm. Alle drie de nieuwe iPhones van dit jaar zullen beschikken over FaceUnlock met TrueDepth technologie dat Apple introduceerde samen met de huidige Apple iPhone X. De productie van de twee iPhones met OLED beeldschermen begint naar verluidt in juli.

Drie iPhone modellen voor 2018

Alle drie de iPhones die in september gepresenteerd gaan worden krijgen een vergelijkbare vormgeving als de huidige Apple iPhone X. Volgens de geruchten komt er en 'instap model' met een 6,1 inch LCD beeldscherm, een opvolger voor de huidige Apple iPhone X met een OLED beeldscherm van 5,8 inch en een iPhone model dat voor het gemak nu 'iPhone X Plus' wordt genoemd met een beeldscherm van 6,5 inch. 

Volgens analisten gaat het instapmodel (met een 6,1 inch LCD beeldscherm) in de Verenigde Staten rond de 700 dollar kosten. Men gaat er vanuit dat dit model de hardloper zal gaan worden en dat van de nieuwe generatie iPhones dit model in 35 tot 50 procent van de gevallen over de toonbank zal gaan.

Opvolger iPhone X

De echte opvolger voor de huidige iPhone X, met een OLED beeldscherm van 5,8 inch, krijgt volgens anlisten een vanafprijs van rond de 900 dollar. Daarmee wordt het toestel iets vriendelijker geprijsd dan de huidige iPhone X. Voorts zou Apple ook nog werken aan een 'iPhone X Plus' met een beeldscherm van 6,5 inch. Dit model krijgt een vanafprijs van ongeveer 1000 dollar.

De drie nieuwe toestellen worden op zijn vroegst pas begin september gepresenteerd door Apple.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ