Sony stopt met ontwikkeling huidige Xperia Home interface voor smartphones

Sony stopt met ontwikkeling huidige Xperia Home interface voor smartphones

12-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De huidige interface die te vinden is op alle Sony Xperia smartphones die zijn uitgebracht sinds 2013, wordt door Sony niet verder ontwikkeld. Sony blijft de interface wel onderhouden, maar er zullen geen nieuwe functies en features meer verschijnen.

Sony heeft bekend gemaakt dat het bedrijf stopt met de ontwikkeling van de Sony Xperia Home Launcher, de interface en menustructuur op alle Sony smartphones die zijn uitgebracht sinds 2013. Volgens Sony zal het bedrijf de interface wel blijven ondersteunen en onderhouden.

Sony heeft geen toekomstplannen gecommuniceerd. Mogelijk heeft Sony een opvolger ontwikkeld voor haar huidige Xperia Home interface. In 2013 stapte Sony bijvoorbeeld ook al over van haar TimeScape en MediaScape interface voor smartphones naar de huidige Xperia Home interface.

Project Tango?

De kans bestaat dat Sony de interface van toekomstige smartphones geschikt wil maken voor Project Tango, zodat Android updates sneller uitgerold kunnen worden. Dankzij Project Tango is het mogelijk om de grafische schil van Android smartphones die fabrikanten zelf maken los te trekken van het onderliggende Android besturingssysteem. Dit heeft als voordeel dat het Android besturingssysteem relatief gemakkelijk bijgewerkt kan worden naar hogere versies, zonder dat hiervoor ook de hele interface aangepast moet worden.

Sony komt vermoedelijk in augustus met nieuwe smartphones. Mogelijk maakt Sony voor die tijd al bekend van welke interface Sony gebruik gaat maken voor toekomstige smartphones. De huidige Xperia Home interface was bij veel smartphone liefhebbers in trek vanwege haar strakke en subtiele vormgeving. De Xperia Home interface stond - in tegenstelling tot bijvoorbeeld TouchWiz van Samsung - dicht bij het Android besturingssysteem zelf.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ