Apple verbiedt apps voor minen cryptovaluta

Apple verbiedt apps voor minen cryptovaluta

12-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple laat geen apps meer toe tot haar besturingssystemen waarmee cryptovaluta gemined kan worden. Dergelijke apps beïnvloeden de gebruikservaring van apparaten negatief.

App ontwikkelaars mogen geen apps meer publiceren in de App Store van Apple waarmee crypto valuta gemined kan worden. Eerder verwijderde Apple al een app waarin gebruikers meer functionaliteit kregen in ruil voor het laten minen van crypto valuta.

Om crypto valuta te kunnen minen is veel rekenkracht nodig. Professionele systemen waarmee crypto valuta gemined wordt draaien doorgaans op videokaarten omdat deze nóg sneller en energiezuiniger in staat zijn berekeningen te maken dan reguliere processoren. Normale smartphones, tablets en computers zijn eigenlijk niet geschikt voor het minen van crypto valuta. Het kost meer energie en tijd dan de opbrengsten in crypto valuta.

Mining apps zorgen voor trage smartphones en accu's die snel leeglopen

Wanneer er een mining app op een smartphone of tablet wordt gebruikt en de rekenkracht van de smartphone of tablet wordt gebruikt om crypto valuta te minen, vraagt dit erg veel energie. Het gevolg is dat de accu van het toestel binnen enkele uren leeg is. Ook vertraagd het toestel enorm omdat nagenoeg alle beschikbare rekenkracht nodig is voor het minen van crypto valuta.

Om te voorkomen dat mining apps negatieve invloed hebben op de gebruikservaring van Apple producten zoals iPhones, iPads én Mac computers, heeft Apple nu een totaalverbod ingesteld op apps die fysiek op Apple apparaten crypto valuta minen. Het blijft wel toegestaan om apps te publiceren waarmee crypto valuta in de cloud gemined kan worden. Ook apps voor crypto wallets, digitale portemonnees waarin crypto geld opgeslagen kan worden, blijven toegestaan.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ