Aanbieder van refurbished Apple producten Leapp failliet verklaard

Aanbieder van refurbished Apple producten Leapp failliet verklaard

12-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Leapp, één van de grotere spelers op het gebied van de verkoop van refurbished Apple producten, is op 8 juni failliet verklaard. Het faillissement heeft gevolgen voor alle klanten die in het verleden een product bij Leapp hebben gekocht.

De rechtbank heeft Leapp, aanbieder van refurbished Apple producten op 8 juni failliet verklaard. Een curator kijkt momenteel naar de mogelijkheden van een doorstart. Leapp had eerder al uitstel van betaling aangevraagd.

Leapp is één van de grotere aanbieders van refurbished Apple producten. Tweedehands Apple producten worden door het bedrijf opgekocht, technisch nagekeken en opgeknapt en vervolgens opnieuw verkocht.

Garantie vervalt

Het faillissement heeft gevolgen voor alle klanten die producten bij Leapp hebben gekocht. Door het faillissement hebben klanten geen garantie meer op hun producten. Mocht het komen tot een doorstart van Leapp, is het aan de nieuwe eigenaren van het bedrijf om te bepalen of oude garantierechten worden hersteld.

Klanten die hun refurbished Apple product onder garantie naar Leapp hebben gestuurd voor bijvoorbeeld een reparatie verkeren momenteel in onzekerheid. Er wordt volgens Leapp momenteel in samenspraak met de curator een plan van aanpak opgesteld om apparaten die in het reparatieproces zitten terug te kunnen geven aan eigenaren.

Klanten die producten in de webshop hebben besteld en betaald, krijgen hun bestelling nog geleverd. Orders van klanten die producten hadden besteld en nog niet hadden betaald worden geannuleerd. Verder laat Leapp weten dat eventuele kortingsvouchers, die bijvoorbeeld zijn aangeboden via Simpel, niet meer verzilverd kunnen worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie