Analisten verwachten minder tweede kwartaal voor Samsung

Analisten verwachten minder tweede kwartaal voor Samsung

05-07-2018  |  Maarten van Vliet  |  Achtergrond


Analisten verwachten dat Samsung over het tweede kwartaal een lagere omzet en winst laat zien nu de verkoop van zijn Galaxy-smartphones over zijn hoogtepunt heen lijkt. Dat schrijft althans Reuters op basis van een rondgang bij diverse marktkenners. Samsung heeft vooral last van de snelle opkomst van Chinese rivalen zoals Xiaomi en OPPO.

Volgens sommige analisten zou Samsung de S9 te weining functies hebben meegegeven waarvoor klanten naar de winkel blijven gaan. Tegelijkertijkd wist Apple, Samsung's grootste rivaal op de smartphonemarkt, met de exclusieve iPhone X een verkoopthit in de markt te zetten. Mogelijk zal de Galaxy S9 minder gaan verkopen dan zijn voorganger uit 2017, de Gaalxy S8. 

Dit zal waarschijnlijk terug te zien zijn in de financiële cijfers die Samsung komende vrijdag zal presenteren. Analisten verwachten een operationele winst van 14,9 biljoen Koreaanse won, omgerekend zo', 13,3 miljard dollar. Dat is meer dan een jaar eerder, maar minder dan het record in de eerste drie maanden van dit jaar. 

Nog altijd marktleider

Hoewel Samsung de hete adem al langer in zijn nek voelt - van Apple en overige concurrenten - blijft het Zuid-Koreaanse bedrijf al jaren de nummer één op de smartphonemarkt door zo'n 80 miljoen units per kwartaal te verschepen en daarmee een vijfde van de totale markt te pakken. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie