HTC ziet omzet in juni verdampen

HTC ziet omzet in juni verdampen

09-07-2018  |  Maarten van Vliet  |  Achtergrond


HTC probeerde de afgelopen jaren het hoofd boven water te houden en consumenten warm te laten lopen voor zijn smartphones, maar het Taiwanese bedrijf lijkt de grip de markt voor mobieltjes steeds verder kwijt te raken. Vorige maand incasseerde HTC een omzetdaling van niet minder dan 68 procent. Sinds juni vorig jaar daalde de omzet al van TWD 6,9 miljard naar TWD 2,2 miljard.

De malaise lijkt zo compleet te worden voor HTC. Onlangs kondigde het bedrijf al aan 1.500 man personeel te gaan ontslaan vanwege tegenvallende resultaten. De ontslagen zullen in de fabrieken in Taiwan vallen en maken dat bijna een kwart van het totale wereldwijde personeelsbestand van 6.450 medewerkers bij HTC moet vertrekken.

Het slechte nieuws volgt op de verkoop van een groot deel van HTC’s smartphone business aan Google eerder dit jaar. Met de overname ter waarde van USD 1,1 miljard van een deel van HTC heeft Google de Taiwanese smartphonemaker mogelijk behoed voor een failissement in de toekomst. 

Nu focus op VR

HTC, afkorting voor High Tech Computer is in 1997 opgericht en focust zich al jaren op de ontwikkeling van smartphones. Tussen grofweg 2005 en 2012 ging het HTC voor de wind. HTC wist vorig decennium goede resultaten te boeken met haar Windows Mobile PDA's en smartphones en ook de eerste Android toestellen die HTC al sinds 2008 uitbrengt liepen erg goed.

Vanaf 2012 begon HTC de concurrentiestrijd te verliezen. Ondanks dat de producten van HTC technisch gezien goed kunnen en konden concurreren, verloor HTC de strijd toch van Apple en Samsung. Om het tij enigszins te keren, begon HTC zich toe te leggen op virtual reality waarvoor het bedrijf al enkele apparaten en oplossingen lanceerde. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie