Sony kondigt Xperia XZ2 Premium aan voor Europese markt

11-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat de Sony Xperia XZ2 Premium eind deze maand in Europa - en dus ook de Benelux - in de winkels komt te liggen. De Sony Xperia XZ2 Premium is de meest uitgebreide smartphone die Sony tot op heden heeft uitgebracht.

De Sony Xperia XZ2 Premium is - zoals de naam al aangeeft - de meest uitgebreide versie in de Xperia XZ2 familie. Ook in de nieuwe Sony Xperia XZ2 Premium is de nieuwe design filosofie van Sony zichtbaar. Het toestel is vormgegeven binnen de nieuwe 'Ambiant Flow' design filosofie, waarbij Fluid 3D glass centraal staat. De vingerafdruksensor is naar de achterzijde van het toestel verplaatst. Bij eerdere Sony smartphones zat de vingerafdruksensor doorgaans in de aan/uit toets verwerkt.

Sony Xperia XZ2 Premium
Sony Xperia XZ2 Premium

Het beeldscherm van de Sony Xperia XZ2 Premium heeft een diagonaal van 5,8 inch. Het beeldscherm kent een 4K beeldschermresolutie (2.160 x 3.840 pixels).

De Sony Xperia XZ2 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, de snelste smartphone processor van dit moment, en beschikt over 6 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Verder is een geheugenkaartslot aanwezig voor geheugenkaarten van maximaal 400 GB.

De Sony Xperia XZ2 Premium is uitgerust met twee camerasensoren aan de achterzijde
De Sony Xperia XZ2 Premium is uitgerust met twee camerasensoren aan de achterzijde

Motion Eye Advanced camera

Op cameragebied heeft Sony de Xperia XZ2 Premium voorzien van een doorontwikkelde versie van de vorig jaar gepresenteerde 19-megapixel Motion Eye camera. Sony noemt de nieuwe camera 'Motion Eye Advanced' camera. Naast de al bekende super slow-motion functie, is de camera nu ook in staat om objecten en gezichten 3D in beeld te brengen om zo bijvoorbeeld 3D avatars te maken voor games of zelfs een 3D printer aan te kunnen sturen. Een tweede 12-megapixelcamera zorgt voor zwart-wit beelden en voor meer contrast in foto's. Aan de voorzijde heeft de Xperia XZ2 Premium een 13-megapixel frontcamera.

Stereo speakers met Dynamic Vibration System

Zoals alle toestellen van Sony, leunt ook de nieuwe Sony Xperia XZ2 Premium sterk op entertainment. Het toestel heeft stereo speakers gekregen en is in staat om 20 procent meer volume te produceren. Dankzij de stereo speakers de Xperia XZ2 Premium in staat een front sound surround effect te creëren. Voor een extra geluidsbeleving is de Sony Xperia XZ2 Premium uitgevoerd met 'Dynamic Vibration System'. Deze laat het toestel trillen om het geluid letterlijk te laten voelen in de handen.

De Sony Xperia XZ2 Premium is uitgevoerd met een behoorlijk krachtige accu van 3.540 mAh. Daarbij kan de Xperia XZ2 Premium ook draadloos opgeladen worden.

Beschikbaarheid

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat de Sony Xperia XZ2 Premium eind deze maand in de kleuren Chrome Black en Chrome Silver op de markt verschijnt. Omdat de Xperia XZ2 Premium de meest uitgebreide smartphone van Sony tot nu toe is, is het toestel ook stevig geprijsd met een verkoopadviesprijs van 899 euro. Meer informatie en alle specificaties van de Sony Xperia XZ2 Premium zijn verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia XZ2 Premium overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie