'Sony werkt aan smartphone met dubbele camera aan voor- en achterzijde'

12-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vanuit Japan, het thuisland van Sony, is een foto opgedoken van twee dubbele camerasensoren die volgens de geruchten gebruikt gaan worden in een aankomende smartphone. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de Sony Xperia XZ3.

Al jaren heeft Sony de traditie om twee keer per jaar een high-end smartphone uit te brengen. Nieuwe geruchten wijzen erop dat Sony daar dit jaar niet van af zal wijken. Traditioneel kondigt Sony zowel op het Mobile World Congress in februari als tijdens de IFA in september nieuwe (high-end) smartphones aan. Waarschijnlijk komt Sony dit jaar tijdens de IFA met de Sony Xperia XZ3.

Volgende Sony Xperia smartphone krijgt dubbele camera aan voor- en achterzijde
Volgende Sony Xperia smartphone krijgt dubbele camera aan voor- en achterzijde

Vanuit Japan zijn foto's opgedoken waarop twee camera modules zichtbaar zijn. Volgens de informatie bij de foto horen de twee camera modules toe aan het nieuwe toestel dat binnekort gepresenteerd zal gaan worden. Op de foto staat zowel de camera voor de voorzijde van het toestel als de cameramodule die aan de achterzijde van het toestel gebruikt zal worden.

Twee maal een dubbele camera

Opmerkelijk detail is dat beide camera's uitgevoerd zijn met twee camera sensoren. Ondanks dat concurrenten van Sony al jaren dubbele camera's gebruiken in smartphones, is Sony daar pas onlangs mee gestart. De Sony Xperia XZ2 Premium, die gisteren voor Europa is gepresenteerd, is het eerste Sony toestel met een dubbele camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde heeft dit toestel nog een enkele camera.

De uitgelekte foto suggereert dat het volgende Sony toestel aan zowel de voor- als aan de achterzijde een dubbele camera gaat krijgen. Aangezien het gaat om een vernieuwing, ligt het voor de hand dat deze camera's voor het eerst gebruikt zullen worden in een high-end smartphone van Sony en de kans dus groot is dat het hier gaat om de camera's die gebruikt zullen gaan worden voor de Sony Xperia XZ3.

Aankondiging tijdens de IFA

Eind augustus zal Sony voorafgaand aan de IFA in Berlijn waarschijnlijk twee of meer nieuwe smartphones presenteren. Naast de Xperia XZ3 komt mogelijk ook de Xperia XZ3 Compact. Verdere details over beide toestellen zijn nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie