Motorola Moto E5 Play verschijnt binnenkort ook met Android Go

16-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Lenovo heeft afgelopen weekend een nieuwe uitvoering van de Motorola Moto E5 gepresenteerd: de Motorola Moto E5 Play met Android 8.0 Oreo Go Edition. Het toestel zal later dit kwartaal voor slechts 109 euro in de winkels komen te liggen.

Smartphones met een verkoopprijs van onder de 150 euro zijn over het algemeen niet voorzien van de meest uitgebreide specificaties. Door een combinatie van minder werkgeheugen en oudere of tragere processoren, leveren dit soort toestellen ook niet de gebruikservaring die mensen graag zouden wensen. Om dat probleem op te lossen, bracht Google vorig jaar 'Android Go' uit, een uitgeklede versie van het Anroid besturingssysteem dat is geoptimaliseerd voor smartphones met goedkopere hardware.

Motorola E5 Play met Android Go
Motorola E5 Play met Android Go

De Motorola E5 was met een verkoopprijs van 149 euro tot op heden het goedkoopste Motorola toestel dat Lenovo dit jaar heeft uitgebracht. Om ónder deze prijs te kunnen duiken, heeft Lenovo afgelopen weekend ook de Android Go editie van de Motorola Moto E5 aangekondigd, de Motorola E5 Play.

De Motorola E5 Play met Android Go is in vele opzichten 'gedowngrade'. Zo heeft het toestel een kleiner beeldscherm van 5,3 inch. Ook de camera kent een lagere resolutie van 8-megapixel.

Verdere specificaties heeft Lenovo nog niet gedeeld, maar vanuit het Android Go platform ligt het voor de hand dat het toestel over quad-core processor met een rekenkracht van tussen de 1,1 en 1,4 GHz beschikt en verder is uitgevoerd met 1 GB werkgeheugen en 8 GB aan interne opslagcapaciteit.

Lenovo heeft laten doorschemeren dat de Motorola Moto E5 Play met Android Go later dit kwartaal op de markt zal verschijnen in Europa en Zuid Amerika voor een verkoopadviesprijs van 109 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10