Britse webwinkel plaatst onaangekondigde Sony Xperia XZ3 vroegtijdig online

19-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Een Britse webwinkel heeft de Sony Xperia XZ3 opgenomen in haar assortiment en vermeldt daarbij veel specificaties van het toestel. Opmerkelijk detail: de Sony Xperia XZ3 is nog niet eens officieel gepresenteerd door Sony zelf.

Webwinkels halen allerlei stunts uit om maar zo hoog mogelijk in Google te komen staan. De Britse webwinkel Mobilefun heeft een stunt uitgehaald die waarschijnlijk niet echt enthousiast ontvangen zal zijn door Sony. De winkel heeft namelijk vroegtijdig de Sony Xperia XZ3 opgenomen in haar assortiment en vermeldt op de pagina van het toestel al vele specificaties van het toestel.

Mogelijk eerste beelden van Sony Xperia XZ3 uitgelekt
Mogelijk eerste beelden van Sony Xperia XZ3

Sony heeft de Xperia XZ3 zelf nog niet aangekondigd. Waarschijnlijk zal het toestel eind augustus voorafgaand aan de IFA in Berlijn door Sony voorgesteld gaan worden.

Het is niet duidelijk of de Britse webwinkel daadwerkelijk over de juiste specificaties beschikt, of dat de webwinkel alvast een pagina heeft aangemaakt en daarop de gegevens heeft gezet die logischerwijs te verwachten zijn. Het laatste lijkt het meest aannemelijk te zijn. Toch wordt de website door veel media aangehaald als goede bron voor informatie.

De specificaties die genoemd worden, zijn ook relatief eenvoudig te raden en kloppen hoogstwaarschijnlijk wel. Bijzondere en moeilijker te raden details worden niet genoemd, wat het vermoeden doet reizen dat de pagina vooral een SEO (Search Engine Optimalisation) stunt van de webwinkel is.

Geruchten over de Sony Xperia XZ3 doen al langere tijd de ronde. Begin juni werd al gesuggereerd dat Sony in augustus de Xperia XZ3 zou gaan presenteren. Midden juni lekte daarnaast al foto's van het toestel uit

Dubbele camera

De Sony Xperia XZ3 krijgt - net als de Sony Xperia XZ2 Premium - een dubbele camera aan de achterzijde opgebouwd uit een 19- en een 12-megapixelcamera. De Sony Xperia XZ2 Premium was de eerste Sony smartphone met een dubbele camera. De eerder uitgelekte foto's laten dit detail goed zien.

Dunner, lichter maar meer werkgeheugen en grotere accu

Verder kan uit het specificatie overzicht van Mobilefun opgemaakt worden dat de accu van de Sony Xperia XZ3 iets groter gaat worden dan de accu in de huidige Xperia XZ2. Ook het werkgeheugen gaat omhoog naar 6 GB. Opmerkelijk is dat het toestel ondanks de toevoegingen van een grotere accu en een dubbele camera toch wat dunner en lichter gaat worden dan de huidige Xperia XZ2.

Andere specificaties van de Sony Xperia XZ3 komen overeen met de huidige Sony Xperia XZ2, wat betekent dat ook het nieuwe toestel weer over een 5,7 inch groot Full HD+ beeldscherm zal beschikken. De Xperia XZ3 zal net als haar voorganger aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, de snelste smartphone processor van dit moment.

Aankondiging vermoedelijk eind augustus

De Sony Xperia XZ3 wordt vermoedelijk eind augustus door Sony gepresenteerd in Berlijn voorafgaand aan de IFA. De IFA is een jaarlijks terugkerende beurs en is de grootste beurs op het gebied van consumenten elektronica in Europa.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10