WhatsApp beperkt doorstuurmogelijkheden van berichten

WhatsApp beperkt doorstuurmogelijkheden van berichten

20-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


WhatsApp beperkt de mogelijkheden om berichten door te sturen. Het wordt daarnaast moeilijker om foto's en video's door te sturen. WhatsApp neemt de maatregelen tegen nep-nieuws die in India al tot diverse moorden en lynchpartijen hebben geleid.

Nergens ter wereld worden meer berichten doorgestuurd dan in India. De laatste tijd doen veel berichten de ronde waarin foto's worden gedeeld van personen die zich volgens de berichten schuldig gemaakt zouden hebben aan kinderhandel of kindermisbruik. Al een aantal keer heeft dit geleid tot een massale lynchpartij waarbij de persoon die in de berichten genoemd werd, vermoord is. In de meeste gevallen ging het echter om nep-nieuws.

Om dit soort problemen te voorkomen, heeft WhatsApp besloten doorstuurmogelijkheden van berichten aan banden te leggen. WhatsApp geeft niet alleen duidelijker aan dat een bericht is doorgestuurd, maar gaat ook beperkingen invoeren. Zo komt er een limiet op het aantal berichten dat per dag doorgestuurd kan worden. Verder kunnen foto's en video's niet zomaar doorgestuurd worden. Daarnaast komt er ook een limiet op het aantal personen of groepen waarnaar een bericht doorgestuurd kan worden.

De nieuwe maatregelen zouden onder normale omstandigheden voor gebruikers geen beperkingen moeten opleveren. WhatsApp is volgens het bedrijf een berichtendienst voor familie en vrienden. Normale communicatie met vrienden en familie, inclusief bijvoorbeeld het doorsturen van een leuke grap, blijft gewoon mogelijk. WhatsApp pakt met de maatregel alleen het echte masale doorsturen van berichten aan, gedrag dat niet als normale manier van communiceren betiteld kan worden.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie