Huawei nu groter dan Apple en op weg om Samsung in te halen

01-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft haar wereldwijde marktaandeel in het tweede kwartaal vergroot naar 15,8 procent. Daarmee heeft Huawei concurrent Apple van de tweede plek gestoten. Het verschil tussen het marktaandeel van Huawei en marktleider Samsung is nu nog maar 5,1 procent.

Huawei spreekt al geruime tijd de ambitie uit wereldwijd marktleider te gaan worden op de smartphonemarkt. Door tegenvallende prestaties van Samsung is Huawei hard opweg die ambities te gaan realiseren. Uit nieuwe cijfers van IDC blijkt dat Huawei ondertussen is weten door te stoten tot de tweede positie met een wereldwijd marktaandeel van 15,8 procent. Huawei doet het momenteel erg goed met haar smartphones. Vooral de nieuwe Huawei P20 Lite, Huawei P20 en Huawei P20 Pro verkopen erg goed.

Het marktaandeel van Huawei is in één jaar tijd met 4,8 procent gegroeid. Huawei zag het aantal verkochte smartphones in het tweede kwartaal van dit jaar groeien naar 54,2 miljoen stuks, tegenover 38,5 miljoen stuks vorig jaar. Daarmee heeft Huawei in het tweede kwartaal van dit jaar meer smartphones verkocht dan Apple. Dit heeft als gevolg dat Apple door Huawei van de tweede plek is gestoten en nu genoegen moet nemen met een derde plaats. Apple heeft een wereldwijd marktaandeel van 12,1 procent. Overigens is ook het marktaandeel van Apple licht gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Samsung verkocht 10,8 procent minder smartphones

Samsung heeft in het tweede kwartaal een flinke daling in haar smartphone verkopen te verduren gekregen. Vooral de weinig spectaculaire maar behoorlijk dure Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn debet aan de resultaten van Samsung. IDC schat in dat Samsung in het tweede kwartaal wereldwijd 71,5 miljoen smartphones heeft verkocht, 10,8 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2017. Daarmee is het marktaandeel van Samsung gedaald van 22,9 naar 20,9 procent.

Huawei mogelijk volgend jaar al marktleider

Het gat tussen het wereldwijde marktaandeel van Huawei en Samsung is daarmee nu verkleind tot nog maar 5,1 procent, terwijl het gat in het tweede kwartaal van vorig jaar nog 11,9 procent bedroeg. Als de ontwikkelingen zich in dit tempo voortzetten, wordt Samsung al in 2019 door Huawei van de troon gestoten en neemt Huawei het marktleiderschap van Samsung over.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie