Motorola claimt primeur met eerste 5G upgradable smartphone

03-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Motorola heeft de Motorola Z3 gepresenteerd en claimt dat dit toestel de eerste smartphone ter wereld is die een 5G upgrade kan krijgen. De 5G upgrade kan uitgevoerd worden middels een 5G Moto Mod die op het toestel geklikt kan worden.

De Motorola Moto Z3 is een behoorlijk uitgebreide smartphone die qua specificaties nagenoeg geheel overeen komt met de Motorola Z3 Play. Bijzonder aan de Moto Z3 is dat het toestel ondersteuning biedt voor de zogenaamde 'Moto Mods', modules waarmee de hardware van het toestel uitgebreid kan worden. De Moto Z3 is niet alleen backwards compatible met de eerder uitgebrachte MotoMods modules, maar kan binnenkort ook middels een 5G Moto Mod een 5G upgrade krijgen. Daarmee claimt Motorola de eerste smartphone producent ter wereld te zijn die een upgradebare smartphone heeft uitgebracht die straks geschikt gemaakt kan worden voor 5G netwerken.

Motorola Moto Z3
Motorola Moto Z3

Met tot wel 10 keer de snelheid van de draadloze technologie van vandaag, lagere latency en hogere bandbreedte, versterkt het toekomstige 5G-netwerk de mobiele connectiviteit en gaat volgens Motorola de smartphone-ervaring radicaal verbeteren. 5G netwerken zijn geschikt voor ononderbroken 4K livestreamen en videochatten, gamen zonder vertragingen, VR-ervaringen en de hoogste downloadsnelheid ooit.

Voor de ontwikkeling van de 5G Moto Mod waarmee de Motorola Moto Z3 voorzien kan worden van 5G ondersteuning werkt Motorola samen met Qualcomm. In de Moto Mod is de Qualcomm Snapdragon X50 modem- en millimetergolfcomponenten verwerkt. Vooralsnog zijn er namelijk nog geen chips die in smartphones gebruikt kunnen worden om toestellen 5G ondersteuning te geven.

Specificaties Motorola Moto Z3

Motorola heeft in de Moto Z3 een beeldscherm van 6 inch geplaatst met een resolutie van 1.080 x 2.160 pixels (Full HD+). Dit beeldscherm is groter dan het beeldscherm in de voorgangers van de Moto Z3 doordat Motorola nu een 18:9 beeldscherm heeft gebruikt. Hierdoor zijn de schermranden smaller, waardoor het formaat van het toestel niet groter is geworden. In tegenstelling tot veel andere smartphones is er bij de Motorola Moto Z3 geen gebruik gemaakt van een notch (uitsparing) bovenin het beeldscherm omdat de rand boven het beeldscherm nog breed genoeg was voor de frontcamera, luidspreker en sensoren.

1,8 GHz octa-core processor met 4 GB werkgeheugen

De Motorola Moto Z3 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 636 processor, een 1,8 GHz octa-core processor. Daarbij beschikt het toestel over 4 GB werkgeheugen en komt beschikbaar in een uitvoering met 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is ook een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig.

Op cameragebied is de Motorola Z3 voorzien van een dubbele 12-megapixelcamera camera. Aan de voorzijde is een 8-megapixelcamera voor selfies aanwezig.

Up-to-date met Android 8.1 Oreo

De smartphone draait direct uit de doos op Android 8.1 Oreo, momenteel de meest actuele versie van Android. Daarbij beschikt het toestel over een 3.000 mAh accu.

Het is momenteel nog niet bekend of de Moto Z3 ook in Nederland beschikbaar zal gaan komen. De Motorola Moto Z3 Play is al wel enige tijd in Nederland beschikbaar. Vooralsnog hebben Motorola en Qualcomm de 5G Moto Mod enkel aangekondigd voor het Amerikaanse netwerk Verizon.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie