HTC maakt Android 9.0 Pie update plannen bekend

13-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vorige week heeft Google de nieuwste Android versie, Android 9.0 Pie, vrijgegeven. Zoals gebruikelijk is HTC één van de eerste fabrikanten die bekend maakt welke smartphones een update naar Android 9.0 Pie gaan ontvangen.

HTC heeft bekend gemaakt welke bestaande smartphones een update naar Android 9.0 Pie gaan krijgen. De lijst is vooralsnog relatief kort.

Android 9.0 Pie updateplannen HTC
Android 9.0 Pie updateplannen HTC

Uit een bericht op Twitter blijkt dat HTC van plan is om de HTC U12+, de HTC U11 en HTC U11+ van een update naar Android 9.0 Pie te gaan voorzien. Ook de Android One uitvoering van de HTC U11 Life krijgt een Android 9.0 Pie update. Dit laatste is overigens logisch aangezien dit toestel draait op Android One en daarmee rechtstreeks door Google zelf up-to-date gehouden wordt.

Enkele belangrijke toestellen ontbreken nog op de lijst

De gecommuniceerde update plannen hebben tot wat vragen geleidt. Diverse belangrijke smartphones van HTC van de afgelopen tijd die minder dan twee jaar oud zijn, ontbreken nog in de lijst. Zo ontbreekt bijvoorbeeld de HTC U Play en recent uitgebrachte Desire smartphones. 

Het is niet uitgesloten dat deze smartphones ook nog een update naar Android 9.0 Pie zullen krijgen. Doorgaans concentreert HTC zich eerst op haar high-end smartphones om vervolgens ook update uit te brengen voor goedkopere toestellen. Doorgaans worden deze update plannen pas tegen het eind van het jaar gecommuniceerd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie