Details en beelden van BlackBerry KEY2 LE uitgelekt

13-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al sinds juli is bekend dat er een nieuwe BlackBerry smartphone op komst is. Voor het eerst zijn nu beelden en specificaties van deze nieuwe BlackBerry KEY2 LE opgedoken.

De in juni gepresenteerde BlackBerry KEY2 krijgt waarschijnlijk een goedkoper broertje. Eind vorige maand bleek al uit documenten van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC dat er certificaten waren afgegeven voor een 'BlackBerry KEY2 LE'. De vormgeving van het naamlogo leek toen al te wijzen op een aangepaste uitvoering van de normale BlackBerry KEY2.

Uitgelekte beelden van de BlackBerry KEY2 LE
Uitgelekte beelden van de BlackBerry KEY2 LE

Deze vermoedens zijn nu bevestigd. Het doorgaans goed geïnformeerde Android Police heeft beelden en specificaties gepubliceerd van de nieuwe BlackBerry KEY2 LE.

Uiterlijk veel overeenkomsten met BlackBerry KEY2

Uit de beelden en specificaties blijkt dat de BlackBerry KEY2 LE qua vormgeving veel overeenkomsten kent met de normale BlackBerry KEY2. Zo heeft het toestel onder het touchscreen een fysiek QWERTY toetsenbord. Klein verschil is dat volgens de geruchten het trackpad in het toetsenbord zal ontbreken en ook sneltoetsen zijn verdwenen. Het beeldscherm is met 4,5 inch nog wel even groot als het beeldscherm in de BlackBerry KEY2.

In de BlackBerry KEY2 LE is ook een andere processor gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van de Snapdragon 636 processor in plaats van de Snapdragon 660 processor. Het toestel beschikt verder over iets minder werkgeheugen (4GB) en komt beschikbaar in uitvoeringen met 32 of 64 GB aan opslagcapaciteit.

Dubbele camera met andere samenstelling

Uit de afbeelding blijkt dat de BlackBerry KEY2 LE ook een dubbele camera gaat krijgen aan de achterzijde. Het gaat hier om een 13-megapixelcamera en een 5-megapixelcamera. De normale BlackBerry KEY2 heeft een dubbele 12-megapixelcamera. Aan de voorzijde is een 5-megapixelcamera aanwezig, tegenover een 8-megapixelcamera in de KEY2.

Tot slot is ook de accu wat kleiner van formaat. In plaats van een 3.500 mAh accu, wordt voor de KEY2 LE gebruik gemaakt van een 3.000 mAh accu. Dit alles maakt van de BlackBerry KEY2 LE een 'lite' uitvoering van de BlackBerry KEY2 die waarschijnlijk 100 tot 150 euro goedkoper zal worden.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de BlackBerry KEY2 LE gepresenteerd zal gaan worden en voor welke markten het toestel bedoeld zal zijn.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie