Sony voorziet zes smartphones voor het eind van 2018 van Android 9.0 Pie

Sony voorziet zes smartphones voor het eind van 2018 van Android 9.0 Pie

13-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Sony is van plan om ervoor te zorgen dat zes van haar recent uitgebrachte smartphones voor het eind van dit jaar een update naar Android 9.0 Pie zullen ontvangen. De uitrol van de eerste updates zou al in september op de planning staan.

Alle recent uitgebrachte smartphones uit de Sony Xperia XZ reeks ontvangen voor het eind van dit jaar een update naar de nieuwste Android versie, Android 9.0 Pie. Deze nieuwe Android versie werd vorige week door Google vrijgegeven.

Volgens GizChina zouden de Sony Xperia XZ Premium, XZ1, XZ1 Compact, XZ2, XZ2 Compact en XZ2 Premium uiterlijk tegen het einde van de herfst op Android 9.0 Pie moeten draaien. De updates zouden al in september van start moeten gaan voor de eerste toestellen en ruim voor het eind van dit jaar zijn afgerond.

Sony is één van de fabrikanten die samenwerkt met Google bij de ontwikkeling van Android 9.0 Pie. Hierdoor heeft Sony een voordeel op andere fabrikanten en kan de updates sneller uitrollen. Veel andere fabrikanten kunnen waarschijnlijk pas op zijn vroegst aan het eind van dit jaar updates naar Android 9.0 Pie uit gaan rollen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie