Introductie groepsbellen via FaceTime uitgesteld

Introductie groepsbellen via FaceTime uitgesteld

14-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple heeft de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren via FaceTime uit de jongste bèta van iOS 12 verwijderd. In een opmerking aan ontwikkelaars heeft Apple door laten schemeren dat de functie niet aanwezig zijn in iOS 12 zodra de officiële versie wordt vrijgegeven.

Het was de bedoeling van Apple om met iOS 12 een update te geven aan FaceTime. Dankzij deze update zou het mogelijk gaan worden om via FaceTime video-groepsgesprekken te voeren met maximaal 32 personen. FaceTime zou daarbij detecteren wie van de deelnemers aan het woord is en het geluid hiervan doorzetten naar de groep, waarbij ook het beeld van deze persoon vergroot weergegeven zou worden.

De functie om groepsgesprekken te kunnen voeren via FaceTime was afgelopen maanden aanwezig in de eerste bèta versies van iOS 12. Apple heeft nu weer een nieuwe bèta versie uitgebracht waar de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren via FaceTime uit is gehaald. In een changelog geeft Apple ook aan dat de functie is verwijderd uit de bèta en dat video-groepsgesprekken dus geen onderdeel zal zijn van de uiteindelijke release van iOS 12 in september.

Introductie groepsgesprekken in FaceTime waarschijnlijk uitgesteld

Waarom Apple de functie uit de bèta heeft verwijderd is niet duidelijk. In het verleden heeft Apple vaker experimentele nieuwe functies in bèta versies van iOS getest en uiteindelijk verwijderd  uit de laatste bèta's of niet verwerkt in de officiële release van iOS. In nagenoeg alle gevallen bracht Apple deze fucnties op een later moment alsnog uit.

Het ligt voor de hand dat Apple op termijn alsnog groepsgesprekken aan FaceTime gaat toevoegen. Mogelijk dat dit gaat gebeuren in updates voor iOS 12, bijvoorbeeld iOS 12.1 of iOS 12.2.

WhatsApp biedt al wel video-groepsgesprekken

WhatsApp is één van de belangrijkste concurrenten voor FaceTime en iMessage van Apple. WhatsApp introduceerde onlangs de mogelijkheid om video-groepsgesprekken te voeren via WhatsApp. Bij WhatsApp is het aantal deelnemers gelimiteerd op vier.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie