Eerste beelden Huawei Mate 20 Lite verschijnen vroegtijdig online

14-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De meest uitgebreide smartphones van Huawei zijn toestellen uit de Huawei P-serie en de Huawei Mate-serie. Traditioneel introduceert Huawei in de tweede helft van ieder jaar nieuwe toestellen in de Mate-serie. In de aanloop naar de komst van de nieuwe Mate 20 serie zijn nu al de eerste beelden uitgelekt van de Huawei Mate 20 Lite.

Huawei komt vermoedelijk ergens in oktober of november met de introductie van de nieuwe Huawei Mate 20 serie. Deze zal waarschijnlijk bestaan uit een Huawei Mate 20 Lite, Huawei Mate 20 en een Huawei Mate 20 Pro. Daarbij is de Lite versie het goedkoopste en de Pro versie het duurste en ook het meest uitgebreid.

Huawei Mate 20 Lite
Huawei Mate 20 Lite

De doorgaans goed geïnformeerde tech-journalist Ronald Quandt van de Duitse website WinFuture, heeft authentiek ogende afbeeldingen gepubliceerd van de Huawei Mate 20 Lite. De timing is opvallend aangezien de introductie eigenlijk pas in oktober wordt verwacht. Normaal gesproken lekken persrenders zoals deze pas enkele weken voor de introductie uit.

Dit zou een aanwijzing kunnen zijn dat de Huawei Mate 20 serie dit jaar wellicht iets eerder wordt gepresenteerd, óf dat Huawei de introductie van de Mate 20 Lite naar voren heeft getrokken, zoals ook het geval was met de Huawei P20 Lite begin dit jaar. Quandt meldt ook dat het toestel waarschijnlijk al eind augustus uitgebracht zal gaan worden en zo'n 400 euro moet gaan kosten.

Specificaties Huawei Mate 20 Lite

Volgens Quandt heeft de Huawei Mate 20 Lite een groot beeldscherm van 6,3 inch. Het beeldscherm kent een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.340 pixels). Het toestel wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 710 processor. Daarmee lijkt de Huawei Mate 20 Pro technisch gezien sterk op de Huawei P Smart+ die onlangs is uitgebracht. Qua uiterlijk zitten er overigens wel grote verschillen tussen beide toestellen.

De Huawei Mate 20 Lite komt waarschijnlijk in meerdere uitvoeringen beschikbaar qua werkgeheugen en opslagcapaciteit. De grootste / meest uitgebreide uitvoering beschikt over 6 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Het toestel beschikt verder aan zowel de voor- als aan de achterzijde over een dubbele camera's, waarbij het aan de achterzijde gaat om een 20+2-megapixelcamera een aan de voorzijde om een 24+2-megapixelcamera. De tweede camera wordt vermoedelijk gebruikt om het bokeh-effect te kunnen creëren. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie