'Prijzen nieuwe generatie Apple iPhones worden iets lager'

'Prijzen nieuwe generatie Apple iPhones worden iets lager'

15-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Nieuwe geruchten suggereren dat de drie aankomende nieuwe Apple iPhones, die waarschijnlijk in september gepresenteerd gaan worden, iets goedkoper gaan worden dan de huidige Apple iPhones. Apple zou op die manier beter willen concurreren met Android smartphones.

Gevestigde smartphonemerken zoals Samsung, HTC, Sony en LG hebben veel last van concurrentie van Chinese smartphone merken. Uit de jongste geruchten valt op te maken dat ook Apple last begint te krijgen van concurrentie uit China, want volgens analisten van TrendForce gaat Apple de aankomende Apple iPhones een lager prijskaartje geven om beter te kunnen concurreren met fabrikanten van Android smartphones.

De geruchten die door TrendForce de wereld in zijn geholpen zijn tegenstrijdig aan eerdere geruchten die juist suggereerde dat de nieuwe generatie iPhones weer wat duurder zouden gaan worden. Volgens de geruchten komt Apple dit jaar met drie iPhone modellen. Alle drie de toestellen krijgen een vergelijkbare vormgeving als de huidige Apple iPhone X.

Prijzen nieuwe iPhones starten bij 699 dollar

Volgens eerdere geruchten komt er en 'instap model' met een 6,1 inch LCD beeldscherm. Dit is een opvolger voor de huidige Apple iPhone 8 Plus. Dit toestel gaat volgens TrendForce tussen de 699 en 749 dollar kosten. Dat is duurder dan de iPhone 8, maar goedkoper dan de iPhone 8 Plus.

Verder komt er een opvolger voor de huidige Apple iPhone X met een OLED beeldscherm van 5,8 inch. Dit toestel zou tussen de 899 en 949 dollar gaan kosten. Dat is lager dan de verkoopprijs van de iPhone X nu.

Apple iPhone X Plus even duur als huidige iPhone X

Verder komt Apple hoogstwaarschijnlijk met een iPhone model dat voor het gemak nu 'iPhone X Plus' wordt genoemd met een beeldscherm van 6,5 inch. Dit toestel zou verkrijgbaar gaan worden voor een vanafprijs van 999 dollar. Dat is evenveel als de Amerikaanse verkoopprijs van de Apple iPhone X nu.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie