Organisatie EISA Awards lijdt gezichtsverlies met uitreiking EISA Awards 2018

Organisatie EISA Awards lijdt gezichtsverlies met uitreiking EISA Awards 2018

15-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Net als ieder jaar vlak voordat de IFA in Berlijn haar deuren opent zijn ook dit jaar weer de jaarlijkse EISA Awards uitgereikt. Dit jaar wordt het lijstje winnaars aangevoerd door vooral Chinese smartphonemerken.

En de hoogste bieders winnaars van dit jaar zijn: Huawei, Huawei dochtermerk Honor, Nokia en het onbekende merk NOA. Deze vier spelers hebben dit jaar EISA Awards gekocht in de wacht weten te slepen. Huawei viel dit jaar in de prijzen met de Huwei P20 Pro en de Honor 10.

Een winnaarsmentaliteit zit erg ingebakken in de Aziatische cultuur. Zowel voor Zuid Koreaanse als Chinese bedrijven is het winnen van prijzen en awards erg belangrijk, ook al hebben deze prijzen geen enkele waarde. Op telecomgebied is het dan ook erg opvallend dat de uitreiking van de EISA Awards net als vorig jaar weer een volledig Aziatisch feestje is geworden.

Commercieel feestje

Hoewel de organisatie van de EISA Awards doet overkomen alsof de EISA Awards onafhankelijk zijn en de hoogst haalbare Europese Award is, blijkt ieder jaar weer dat de de uitreiking van de awards vooral een commercieel doel dienen. De EISA Awards hebben hun geloofwaardigheid volledig verloren nadat in afgelopen jaren (maar ook dit jaar) speciale (eenmalige) categorieën in het leven werden geroepen zodat de EISA Awards kon aansluiten bij de marketingcampagne van een bedrijf die de betreffende award graag wilde winnen.

Twee EISA Awards gaan naar Huawei

Huawei heeft dit jaar twee EISA awards gekocht in de wacht weten te slepen. De organisatie achter de EISA Awards riep de Huawei P20 Pro uit tot de beste smartphone van dit moment. De Huawei P20 Pro is weliswaar één van de meer bijzondere toestellen van 2018, maar overtreft concurrerende toestellen ook zeker niet.

Voorts heeft Huawei volgens de organisatie achter de EISA Awards ook de beste 'lifestyle smartphone' van dit moment. Daarom heeft de Honor 10 de EISA Award voor beste lifestyle smartphone 'gewonnen'. Ook deze uitslag is opmerkelijk omdat de de categorie 'beste lifestyle smartphone' afgelopen jaren niet bestond. Veel mensen weten niet dat Honor een 100% dochter is van Huawei en dat de toestellen van Honor meestal gebaseerd zijn op smartphones van Huawei. Met andere woorden, ook de EISA Award voor de Honor 10 komt op het hoofdkantoor van Huawei in de prijzenkast te staan.

Afleidingsmanoeuvre met de Nokia 7 Plus

Om het iets minder opzichtig te maken dat Huawei dit jaar wederom twee EISA Awards heeft gekocht gewonnen, is Nokia 7 Plus uitgeroepen tot de beste consumentensmartphone van dit jaar. De Chinese smartphone producent HMD Global brengt onder de merknaam Nokia nu nieuwe telefoons en smartphones uit. Ook HMD Global is derhalve gek op het kunnen bemachtigen van ogenschijnlijk prestigieuze awards.

Gezichtsverlies is compleet

Dit jaar heeft de organisatie van de EISA awards écht gezichtsverlies geleden door de Noa Element N10 uit te roepen tot de beste budget smartphone van Europa. Heeft u al ooit gehoord van dit merk? Nee? Nou, wij ook niet. Wie een zoektochje doet in Google ziet dat het toestel en het merk eigenlijk ook geen rol van betekenis heeft in Europa.

Kortom: het wordt voor de organisatie van de EISA Awards steeds moeilijker om haar 'prestigieuze' waardeloze awards te slijten en moet nu zelfs genoeg nemen met C-merken om maar aan haar commerciële belangen te kunnen blijven voldoen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie