85 procent van alle iPhones draait op iOS 11

85 procent van alle iPhones draait op iOS 11

05-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Uit nieuwe cijfers van Apple blijkt dat 85 procent van alle zogenaamde 'iDevices', oftewel iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers, draait op iOS 11 en daarmee - op dit moment - geheel up-to-date is. Daarmee is het aandeel van iOS 11 afgelopen drie maanden met slechts 4 procentpunten gegroeid.

Uit de jongste cijfers van Apple blijkt dat 85 procent van alle zogenaamde 'iDevices' (Apple iPhones, iPads of iPod Touch muziekspelers) draait op iOS 11. Dat aandeel heeft iOS 11 in één jaar tijd weten te bereiken. iOS 11 werd namelijk vorig jaar op 19 september door Apple uitgebracht. iOS 11 is momenteel de laatste versie van het iOS besturingssysteem. Binnenkort zal iOS 12 verschijnen.

Op 10 procent van alle iDevices is nu nog iOS 10 te vinden en iOS 9 of lager is nog op 5 procent van alle iDevices te vinden. De cijfers van Apple zijn behoorlijk pessimistischer dan de cijfers van onafhankelijk marktonderzoeker Mixpanel. Volgens Mixpanel draaide op het meetpunt van Apple (3 september) 91,1 procent van alle iDevices op iOS 11, gebaseerd op metingen middels advertenties die vertoond worden op smartphones. iOS 10 draaide volgens Mixpanel op 5,8 procent van alle iDevices en oudere versies van het iOS besturingssysteem zouden nog op 3,1 procent van alle iDevices te vinden zijn.

iOS aandeel groeit opvallend traag

De groei van het aandeel van iOS 11 gaat dit jaar trager dan vorig jaar. Vorig jaar draaide rond deze tijd al circa 90 procent van alle iDevices op de nieuwste iOS versie van dat moment (iOS 10), terwijl iOS 11 nu pas op een aandeel van 85 procent staat. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat Apple in december is betrapt op het toevoegen van 'vertragingssoftware' op oudere iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers, waardoor gebruikers van oudere apparaten geen update meer uitvoeren naar iOS 11.

Compatibiliteit

iOS 11 is naar opgaaf van Apple geschikt voor alle smartphones, tablets en muziekspelers die draaien op een Apple A7 processor of hoger. Naar opgaaf van Apple kan iOS 11 op de volgende toestellen geïnstalleerd worden:

iPhones:

iPads:

iPod Touch:

  • Zesde generatie Apple iPod Touch
  • Zevende generatie Apple iPod TouchLaatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie