Nieuwe iPhones gaan luisteren naar de namen Apple iPhone Xs en iPhone Xs Max

Nieuwe iPhones gaan luisteren naar de namen Apple iPhone Xs en iPhone Xs Max

06-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Volgende week presenteert Apple haar nieuwe generatie iPhones. Er komen twee opvolgers voor de huidige Apple iPhone X. Volgens nieuwe informatie gaan deze twee toestellen luisteren naar de namen 'iPhone Xs' en 'iPhone Xs Max'.

Als de naamgeving klopt, zijn de namen enerzijds voorspelbaar, maar anderzijds ook vernieuwend. In het verleden plakte Apple vaker de letter 's' achter de modelnaam op het moment dat het ging om een 'tussenmodel'. Dit gebeurde onder andere bij de iPhone 3S, iPhone 4S, iPhone 5S en iPhone 6S.

Sinds de Apple iPhone 6 uit 2014 voert Apple ieder jaar twee iPhone modellen, een normaal model en een 'Plus' model, die naast haar grotere formaat meestal ook wat extra functies of hardware heeft. Het is opmerkelijk dat nu de naam 'Apple iPhone Xs Max' wordt genoemd. De naam 'iPhone Xs Pro' was logischer geweest.

iPhone Xs en iPhone Xs Max hardwarematig gelijk aan elkaar?

Vanwege de naam 'iPhone Xs Max' wordt gesuggereerd dat het toestel hardwarematig en qua functionaliteit exact gelijk zal zijn aan de normale iPhone Xs. In het verleden verwees 'Plus' namelijk naar iets meer functionaliteit. De enige verschillen tussen de iPhone Xs en iPhone Xs Max zouden in dat geval gerelateerd kunnen worden aan de verschillen in het formaat van het toestel. Dit levert bijvoorbeeld een groter beeldscherm (6,5 inch versus 5,8 inch) en een grotere accu op voor de iPhone Xs Max.

Naast de veronderstelde Apple iPhone Xs en iPhone Xs Max, gaat Apple volgende week waarschijnlijk ook nog een derde iPhone model presenteren. Dit wordt min of meer de opvolger voor de huidige Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De naam van deze iPhone is nog steeds niet bekend. Wel is duidelijk dat dit derde model het 'budget model' moet gaan worden. Het toestel heeft dezelfde vormgeving als de iPhone Xs en iPhone Xs Max, maar heeft in plaats van een OLED beeldscherm een LCD beeldscherm van 6,1 inch.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie