'Gebruikers Google Play Store krijgen binnenkort beloning voor aankopen'

'Gebruikers Google Play Store krijgen binnenkort beloning voor aankopen'

07-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Google werkt aan een beloningssysteem voor gebruikers van de Google Play Store. In de broncode van de Google Play Store app zijn codefragmenten aangetroffen die verwijzen naar het beloningsprogramma 'Play Points'.

Gebruikers van de Google Play Store, de officiële applicatie- en contentwinkel voor het Android besturingssysteem, krijgen in de toekomst waarschijnlijk beloningen voor aankopen in de Play Store. In de broncode van de Google Play Store app zijn codefragmenten aangetroffen die erop wijzen dat Google bezig is met de implementatie van een loyaliteits- en beloningsprogramma in de Play Store.

Het beloningsprogramma gaat waarschijnlijk luisteren naar de naam 'Play Points'. Gebruikers krijgen in ruil voor een besteding van een bepaald bedrag een Play Point. Codefragmenten wijzen erop dat Japanse gebruikers voor iedere 100 Yen die zij besteden één Play Point gaan ontvangen. 100 Yen is omgerekend ongeveer 75 eurocent.

Play Points inwisselbaar voor saldo, korting of aanbiedingen

Play Points zijn vervolgens inwisselbaar als saldo voor de Google Play Store. Daarmee kunnen bijvoorbeeld betaalde apps aangeschaft worden. Ook kunnen Play Points ingewisseld worden voor kortingsvouchers of kunnen recht geven op speciale aanbiedingen.

Naast het beloningsprogramma komt er ook een zichtbaar beloningssysteem. Gebruikers van de Google Play Store kunnen 'medailles' verdienen met aankopen uit de Google Play Store. Er zijn diverse medailles te verdienen, die elk gekoppeld zijn aan een bepaald niveau. Hogere niveaus geven waarschijnlijk recht op hogere kortingen, meer Play Points of bepaalde voordelen waar mensen met een lager beloningsniveau nog geen gebruik van kunnen maken.

Google heeft nog niets bevestigd

Het is nog niet bekend wanneer het Play Points beloningssysteem uitgerold zal gaan worden door Google. Google heeft zelf nog geen uitlatingen gedaan over de implementatie van een beloningssyssteem in de Google Play Store. Omdat er vooralsnog alleen verwijzingen naar de Japanse markt zijn gevonden, bestaat de kans dat Google het Play Points beloningssysteem alleen in bepaalde landen of regio's gaat uitrollen.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie