Google verstuurt uitnodiging voor aankondiging nieuwe Pixel smartphones op 9 oktober

07-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Google heeft de internationale pers uitgenodigd voor een grote introductie op 9 oktober in New York. Hoogstwaarschijnlijk worden tijdens dit introductie evenement de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL gepresenteerd.

Al maanden gaan geruchten over de aankomende Googel Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. Zoals al was voorspeld, worden de toestellen zeer waarschijnlijk op 9 oktober gepresenteerd. Google heeft namelijk de internationale pers uitgenodigd voor een introductie op deze datum in New York.

Google nodigt internationale media uit voor evenement op 9 oktober in New York
Google nodigt internationale media uit voor evenement op 9 oktober in New York

In de uitnodiging staat niet meer dan de tekst 'I <3 NY' en de datum '9 oktober'. '<3' is de ASCII uitvoering van een hartje en NY is de afkorting van New York. Feitelijk staat er dus 'I Love New York'.

Het lijkt alsof er in de uitnodiging geen hints zitten, maar er is natuurlijk een belangrijke reden waarom Google niet een normaal hartje heeft gebruikt in de uitnodiging in plaats van de ASCII uitvoering. Het hartje is namelijk het cijfer '3' verwerkt. Dit is een duidelijke hint richting de Pixel 3 serie.

Veel details al bekend

Er is afgelopen maanden al behoorlijk veel informatie uitgelekt over de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. Volgens de geruchten en uitgelekte gegevens wordt de Google Pixel 3 een toestel met een 'normaal' 18:9 beeldscherm, de Google Pixel 3 XL krijgt waarschijnlijk een 19:9 beeldscherm en heeft bovenin een zogenaamde 'notch' (uitsparing).

Verder is gebleken dat de Google Pixel 3 een beeldscherm van 5,3 inch heeft. De Google Pixel 3 XL krijgt een beeldscherm van 6,2 inch. Ook wordt gemeld dat beide toestellen aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 710 processor, een nieuwe processor die nog door Qualcomm gepresenteerd moet gaan worden.

Dubbele camera voor beide Google Pixel 3 smartphones

Boven het beeldscherm van de Google Pixel 3 en in de notch van de Google Pixel 3 XL zijn vele uitsparingen te vinden. Het lijkt erop dat beide toestellen een dubbele front-camera gaan krijgen. Verder zijn uitsparingen zichtbaar voor de luidspreker en sensoren.

(3D) gezichtsherkenning standaard onderdeel van Android P?

Gezien de dubbele camera-setup en de focus van Google om met nieuwe Pixel smartphones ook nieuwe technieken die in Android ondersteund worden direct aan te kunnen bieden, lijkt het voor de hand te liggen dat in de aankomende nieuwe Android versie (Android 9.0 P.) gezichtsherkenning standaard opgenomen zal gaan worden als ondersteuning. Verwacht wordt dat vanaf volgend jaar de eerste fabrikanten van Android smartphones gaan werken met 3D gezichtsscanners, zoals deze nu al in de Apple iPhone X is toegepast. Mogelijk dat Google hier al op voorsorteert met Android P.

Front-facing speaker

Onder het beeldscherm is bij beide toestellen ook nog een opmerkelijke uitsparing zichtbaar. Mogelijk gaat het hier om een uitsparing voor een tweede front-facing speaker. De uitsparing is te smal voor bijvoorbeeld een vingerafdruksensor die vermoedelijk aan de achterzijde van de toestellen geplaatst is.

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zullen hoogstwaarschijnlijk op 9 oktober gepresenteerd gaan worden. Google gebruikte hetzelfde introductie evenement vorig jaar ook voor de introductie van andere Google producten zoals de Google Home speaker en Pixel Books.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie