Huawei verstuurt save-the-date voor introductie Huawei Mate 20

11-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft naar de internationale pers een zogenaamde 'save-the-date' gestuurd waarin Huawei nogmaals officieel bekend maakt dat de Huawei Mate 20 op 16 oktober gepresenteerd gaat worden. De save-the-date geeft ook al enkele hints naar het toestel weg.

Huawei bevestigde tijdens de IFA in Berlijn al dat de Huawei Mate 20 op komst was. Tijdens de IFA in Berlijn onthulde Huawei haar Kirin 980 processor, 's werelds eerste processor die op een 7 nanometerschaal is geproduceerd. De Kirin 980 processor zal de Huawei Mate 20 gaan aandrijven, zo liet Huawei tijdens de IFA doorschemeren.

Huawei Mate 20 wordt op 16 oktober in Londen gepresenteerd
Huawei Mate 20 wordt op 16 oktober in Londen gepresenteerd

De Huawei Mate 20 zal op 16 oktober in Londen gepresenteerd gaan worden. Huawei heeft de internationale media een officiële save-the-date gestuurd voor deze introductie. In de save-the-date geeft Huawei al enkele hints weg naar de nieuwe Mate 20.

De tekst van de save-the-date 'A Higher Intelligence Is Comming' verwijst naar de AI-functies in de nieuwe Kirin 980 processor. Daarbij is het vooral ook opvallend dat in de afbeelding van de Huawei Mate 20 de Kirin 980 processor op de plek is afgebeeld waar de camera's van de Mate 20 worden verwacht.

Triple-camera in vierkant blok

Er zijn afgelopen weken al diverse foto's uitgelekt waarop de achterzijde van de Huawei Mate 20 zichtbaar waren. Deze foto's lieten zien dat de Mate 20 drie camera's aan de achterzijde gaat krijgen die in een vierkant in het midden zijn geplaatst. Exact op deze plek heeft Huawei in de save-the-date de Kirin 980 processor ingetekend als hint naar deze vierkante camera-configuratie.

Huawei maakt voor de Mate 20 Pro vermoedelijk weer gebruik van dezelfde camera configuratie als in de Huawei P20. De triple-camera wordt opgebouwd uit een 40-megapixel RGB camera, een 20-megapixel zwart/wit camera en een 8-megapixel telezoom-camera.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie