Europese Commissie plaatst veel twijfels bij overname Tele2 door T-Mobile

Europese Commissie plaatst veel twijfels bij overname Tele2 door T-Mobile

13-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


De Europese Commissie heeft vandaag haar 'Statement of Objections' kenbaar gemaakt aan Tele2 en T-Mobile inzake de voorgenomen fusie tussen beide bedrijven. Hieruit blijkt dat de Europese Commissie grote twijfels heeft bij de voorgenomen fusie.

De Europese Commissie heeft een volgende stap gezet in haar onderzoek naar de fusie tussen de telecommunicatieactiviteiten van Deutsche Telekom en Tele2 in Nederland door een 'Statement of objections' aan de twee bedrijven te verstrekken. In haar voorlopige analyse stelt de Commissie bezorgd te zijn over de mogelijke gevolgen van de fusie voor concurrentie op de mobiele telecommarkt, met name in het consumenten segment. De Europese Commissie is bang dat de fusie op termijn zal leiden tot prijsverhogingen.

T-Mobile voert al weken campagne om de Europese Commissie gunstig te stemmen ten einde toestemming te krijgen voor de fusie. T-Mobile en Tele2 wuiven de twijfels van de Europese Commissie weg en stellen dat de fusie juist goed zou zijn voor de Nederlandse consument.

T-Mobile maakte enkele weken geleden vijf beloftes om toestemming te krijgen voor de overname. Zo beloofde T-Mobile als eerste een 5G netwerk te zullen gaan realiseren. Ook beloofde T-Mobile tenminste drie jaar door te gaan met het aanbieden van een unlimited abonnement voor 25 euro per maand. T-Mobile stelt daarnaast te gaan investeren in glasvezel en snelle internetverbindingen in heel Nederland en T-Mobile belooft contractvrijheid voor alle klanten.

T-Mobile en Tele2 kunnen reageren op het statement of objections. Het document zelf is niet openbaar. Het statement of objections is een tussentijds besluit op basis waarvan zowel de Europese Commissie als T-Mobile en Tele2 kunnen proberen om de bezwaren die er nu zijn tegen de fusie weg te nemen. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie