Samsung kondigt Galaxy J4+ en Galaxy J6+ aan

18-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft in India de Samsung Galaxy J4+ en Samsung Galaxy J6+ gepresenteerd, twee smartphones voor het instap segment. Beide toestellen komen waarschijnlijk later dit jaar ook in Nederland in de winkels te liggen.

De Samsung Galaxy J-serie staat al geruime tijd bekend om betaalbare toestellen met een goed afgewogen lijstje aan functies, mogelijkheden en specificaties. In deze smartphone serie heeft Samsung vandaag de Galaxy J4+ en Galaxy J6+ aangekondigd. Officiëel zijn de toestellen alleen voor de Indiase markt gepresenteerd, maar het heeft er alle schijn van dat beide smartphones later dit jaar ook naar Nederland zullen gaan komen.

Samsung Galaxy J4+ en Galaxy J6+ verschillen uiterlijk niet van elkaar
Samsung Galaxy J4+ en Galaxy J6+ verschillen uiterlijk niet van elkaar

De Samsung Galaxy J4+ en Galaxy J6+ zijn qua formaat gelijk aan elkaar. Beide toestellen hebben een 6 inch groot beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie. De verschillen tussen beide toestellen zijn vooral zichtbaar in de specificaties.

Beide smartphones worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 450 processor, waarbij de processor in de Galaxy J6+ iets hoger geklokt is dan de processor in de Galaxy J4+. Ook qua werkgeheugen zijn er kleine verschillen. De Galaxy J4+ beschikt over 2 GB werkgeheugen, de Galaxy J6+ over 3 GB. Beide toestellen hebben een interne opslagcapaciteit van 32 GB.

Dubbele camera

Beide smartphones beschikken aan de achterzijde over een dubbele camera waarvan de camera met de hoogste resolutie een resolutie van 13-megapixel kent. Aan de voorzijde zijn beide toestellen voorzien van een 5-megapixel frontcamera.

Bijzonder detail is dat Samsung de vingerafdruksensor bij beide toestellen aan de zijkant in de aan/uit toets heeft geplaatst. Eerder combineerde Sony al een vingerafdruksensor in de aan/uit toets omdat dit eigenlijk een hele logische plek is.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy J4+ en Galaxy J6+ komen waarschijnlijk dit najaar in Nederland in de winkels te liggen. De Galaxy J4+ heeft een verkoopprijs van rond de 190 euro, de Galaxy J6+ gaat 240 euro kosten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie