Apple brengt eerste bèta van iOS 12.1 uit

Apple brengt eerste bèta van iOS 12.1 uit

19-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Voor deelnemers aan het iOS bèta programma van Apple is nu de eerste testversie van iOS 12.1 beschikbaar. Deze nieuwe versie van het iOS besturingssysteem zal vermoedelijk binnen één tot twee maanden uitgerold gaan worden.

Apple bracht begin deze week iOS 12 uit voor een groot aantal iPhones, iPads en de zesde generatie iPod Touch. Daarmee heeft Apple feitelijk ook het startsein gegeven voor de ontwikkeling van iOS 12.1 die vermoedelijk binnen enkele maanden zal gaan verschijnen.

De eerste testversie van iOS 12.1 is nu beschikbaar voor deelnemers aan het bèta programma. In een tussenversie van iOS voegt Apple meestal enkele functies toe die de grote release nét niet hebben gehaald.

Gespeculeerd wordt dat Apple met iOS 12.1 alsnog de groepsbelfunctie aan FaceTime zal gaan toevoegen. Oorspronkelijk zou  het de bedoeling geweest zijn om deze functie in iOS 12 te stoppen, maar Apple besloot deze functie uit de laatste testversie van iOS 12 te halen omdat de functie nog niet goed genoeg werkte.

Landscape modus voor Face ID

In de bèta versie van iOS 12.1 zijn ook aanwijzingen gevonden dat er gewerkt wordt aan landscape ondersteuning voor Face ID. Op dit moment werkt Face ID gezichtsherkenning alleen op het moment dat een iPhone in portret-modus wordt vastgehouden. Apple komt vermoedelijk in oktober met nieuwe iPads die ook van Face ID gezichtsherkenning voorzien zullen zijn. Voor deze apparaten is het essentieel als Face ID ook in landscape modus werkt.

Deelnemers aan het iOS bèta programma van Apple kunnen iOS 12.1 nu al testen. iOS 12.1 komt waarschijnlijk in oktober of november beschikbaar voor 'iDevices'.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie