Samsung onthult eerste smartphone met triple-camera

20-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft afgelopen nacht de Samsung Galaxy A7 (2018) gepresenteerd. Deze smartphone zal de geschiedenisboeken ingaan als de eerste Samsung smartphone met een triple-camera aan de achterzijde.

Huawei bracht begin dit jaar de Huawei P20 Pro uit. Dit was 's werelds eerste smartphone met drie camera's aan de achterzijde. Na Huawei heeft nu ook Samsung een smartphone gepresenteerd met een triple-camera aan de achterzijde: de Samsung Galaxy A7 (2018).

Samsung Galaxy A7 (2018)
Samsung Galaxy A7 (2018)

De Samsung Galaxy A7 (2018) is een behoorlijk uitgebreide smartphone met een groot Full HD+ AMOLED beeldscherm van 6 inch. Het beeldscherm kent dunne schermranden en vult circa 80 procent van de oppervlakte van de smartphone.

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy A7 draait een 2,2 GHz octa-core processor. Vermoedelijk gaat het om een Exynos processor van Samsung. Daarbij beschikt het toestel over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig om de opslagcapaciteit verder uit te kunnen breiden.

Triple camera

Bij de Samsung Galaxy A7 (2018) besteedt Samsung niet verwonderlijk vooral veel aandacht aan de camera configuratie. Aan de achterzijde beschikt het toestel namelijk over drie camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 24-megapixel en is lichtgevoelig dankzij het diafragma van f/1.7. De hoofdcamera wordt begeleid door een 8-megapixelcamera met 120-graden groothoeklens en een 5-megapixelcamera voor dieptemetingen.

Dankzij de 8-megapixelcamera kan de Samsung Galaxy A7 (2018) ook groothoekfoto's maken. De 5-megapixelcamera maakt speciale effecten zoals bijvoorbeeld het bokeh-effect mogelijk doordat de camera's in de Galaxy A7 (2018) kan berekenen hoe ver een onderwerp van de cameralens af staat. Alles wat verder weg is, kan op die manier onscherp gemaakt worden. Aan de voorzijde beschikt de Samsung Galaxy A7 (2018) over een 24-megapixel frontcamera.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A7 (2018) is tot slot uitgevoerd met een 3.300 mAh accu en heeft een verkoopadviesprijs van 349 euro gekregen. Het toestel komt medio oktober in de Benelux in de winkels te liggen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie