iOS 12 staat al op 11 procent van alle iDevices

iOS 12 staat al op 11 procent van alle iDevices

20-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


iOS 12, de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem dat draait op de Apple iPhone, iPad en iPod Touch, is afgelopen dagen door een groot aantal gebruikers gedownload en geïnstalleerd. Slechts drie dagen na de komst van iOS 12 draait al 11 procent van alle iDevices op deze nieuwe versie van iOS.

Veel iPhone, iPad en iPod Touch gebruikers omarmen iOS 12, zo blijkt uit cijfers van Mixpanel. In drie dagen tijd zijn al bijna 11 procent van alle iDevices voorzien van iOS 12, de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem dat sinds begin deze week beschikbaar is.

De groei van iOS 12 is vrijwel geheel ten koste gegaan van het aandeel van iOS 11. Het aandeel van oudere versies van het iOS besturingssysteem reageert minimaal op de komst van iOS 12, omdat het hier vaak gaat om apparaten die niet meer geüpdatet kunnen worden of mensen die er bewust voor kiezen geen update naar een hogere iOS versie uit te voeren.

Gefocust op snelheid

Met iOS 12 ondervangt Apple naar verluidt één van de grootste frustraties van de afgelopen tijd waardoor veel mensen eerder besloten geen iOS updates meer uit te voeren. Veel gebruikers klaagde dat nieuwere versies van iOS oudere apparaten trager zou maken. iOS 12 moet juist voor een snelheidsverbetering zorgen op oudere apparaten. 

Op dit moment draait volgens Mixpanel nog bijna 82 procent van alle iDevices op iOS 11 en is 7,3 procent van alle iDevices nog voorzien van een oudere versie van iOS.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie