Eerste opvouwbare smartphone Huawei verschijnt midden 2019

Eerste opvouwbare smartphone Huawei verschijnt midden 2019

21-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Huawei heeft tijdens New Champions, een conferentie georganiseerd door het World Economic Forum, bekend gemaakt dat het bedrijf midden 2019 haar eerste opvouwbare smartphone gaat presenteren. Het toestel zal ook over 5G ondersteuning beschikken.

's Werelds grootste smartphone producenten strijden momenteel om de primeur om als eerste een (op)vouwbare smartphone te presenteren. Lange tijd werd gedacht dat het een fotofinish zou gaan worden tussen Huawei en Samsung, maar nu is bekend geworden dat waarschijnlijk Samsung de strijd gaat winnen.

Huawei heeft namelijk tijdens New Champions, een conferentie georganiseerd door het World Economic Forum, bekend gemaakt dat het bedrijf midden 2019 haar eerste (op)vouwbare smartphone gaat presenteren. Van Samsung wordt verwacht dat haar eerste (op)vouwbare smartphone in november van dit jaar al wordt onthuld.

Eerste (op)vouwbare smartphone met 5G

De strijd om de eerste (op)vouwbare smartphone verliest Huawei wellicht, maar Huawei is wel van plan om haar (op)vouwbare smartphone te voorzien van 5G ondersteuning. Daarmee zou het toestel van Huawei mogelijk de eerste (op)vouwbare smartphone zijn met 5G ondersteuning.

Verdere details heeft Huawei nog niet bekend gemaakt over het toestel, al mag verwacht worden dat het qua specificaties om een high-end smartphone zal gaan. Hoogstwaarschijnlijk zal Huawei onder andere de Kirin 980 processor gebruiken en zal het toestel voorzien zijn van een flinke hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie