'Apple ontwikkelt nog steeds aan Apple AirPower'

'Apple ontwikkelt nog steeds aan Apple AirPower'

21-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Eerder deze week doken berichten op dat Apple de ontwikkeling van haar draadloze oplader, de Apple AirPower, mogelijk heeft stilgelegd. Zowel op de verpakking van de nieuwe Apple iPhone XS als in iOS 12.1 zijn nu aanwijzingen gevonden dat Apple nog steeds van plan zou zijn om de Apple AirPower uit te gaan brengen.

Apple heeft precies een jaar geleden haar eerste draadloze oplader, de Apple AirPower, aangekondigd. Het was de bedoeling van Apple om de AirPower dit jaar op de markt te gaan brengen, maar sinds de aankondiging van de draadloze oplader is het stil geworden rondom het product.

De AirPower is een soort 'plankje' waarop meerdere Apple apparaten, waaronder de nieuwste generatie iPhones en de Apple Watch, gelegd en draadloos opgeladen kunnen worden. De AirPower werd vorig jaar gelijktijdig met de Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X gepresenteerd.

Geannuleerd?

Sinds deze week doen geructen de ronde dat de Apple AirPower wellicht nooit zal verschijnen. Sinds de introductie heeft Apple namelijk niets meer gecommuniceerd rondom de AirPower en ondertussen zijn ook de verwijzingen naar het product van de website van Apple verdwenen.

9to5mac.com meldt dat er zowel op de verpakking van de Apple iPhone XS als in iOS 12 verwijzingen zijn aangetroffen naar de Apple AirPower. Dat is weer het eerste teken van leven sinds tijden.

Hardnekkige problemen

Volgens bronnen kampt Apple met verschillende problemen bij de ontwikkeling en productie van de AirPower. Eén van de belangrijkste problemen zou zijn dat de AirPower tijdens het gebruik erg warm wordt. Dit is slecht voor de apparaten die ermee worden opgeladen. Ook zou Apple problemen hebben met het uitlijnen van de hardware en de software van iPhones en Apple Watches zodat deze apparaten zo efficiënt mogelijk worden opgeladen.

Meermaals uitgesteld

De release van de Apple AirPower is afgelopen maanden meerdere malen uitgesteld. Oorspronkelijk werd aangegeven dat de AirPower in maart zou verschijnen. In juni verschenen berichten dat de AirPower bijna af zou zijn. Tot op heden is de AirPower nog steeds niet verschenen en tijdens de introductie van de nieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR besteedde Apple ook geheel geen aandacht meer aan de AirPower of de draadloze oplaadmogelijkheid van de toestellen. 

Overigens is het laatste statement van Apple officieel nog steeds van kracht. In dat laatste statement stelde Apple dat de AirPower later dit jaar alsnog zal verschijnen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie