Apple trapt verkoop iPhone XS en iPhone XS Max af

21-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe Apple iPhone XS en iPhone XS Max zijn vanochtend om 8 uur in de verkoop gegaan. De nieuwe iPhones zijn op een groot aantal plekken verkrijgbaar, waardoor er geen sprake meer is van extreme wachtrijen voor Apple Stores.

Geïnteresseerden in de nieuwe Apple iPhone XS en Apple iPhone XS Max kunnen vanaf vandaag hun hartje ophalen, want beide toestellen zijn vanaf vandaag officieel verkrijgbaar. De verkoop van beide toestellen is vanmorgen om 8 uur van start gegaan.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Voor de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag hadden zich kleine groepen mensen verzameld die graag als eerste met een nieuwe iPhone wilden rondlopen. In vergelijking met enkele jaren geleden stelde de rijen voor de Apple Stores niet meer zo veel voor.

Duur en breed verkrijgbaar

Dat er geen noemenswaardige rijen meer staan voor Apple Stores komt door een combinatie van factoren. Enerzijds zijn de nieuwe iPhones vanaf vandaag breed verkrijgbaar, zowel bij Apple, als bij providers en bij een groot aantal telecomwinkels. Anderzijds zijn de iPhones dermate duur geworden dat lang niet iedereen zich meer een iPhone kan veroorloven.

Afgelopen week kon de Apple iPhone op veel plekken gereserveerd worden. Onder andere Vodafone bood pre-order mogelijkheden voor de Apple iPhone XS aan. Iedereen die de iPhone XS of iPhone XS Max afgelopen week heeft gereserveerd krijgt het toestel vandaag thuisgeleverd.

Verbeteringen in de marge

De Apple iPhone XS en Apple iPhone XS Max volgen de Apple iPhone X van vorig jaar op. Qua vormgeving zijn beide toestellen gelijk aan de iPhone X van vorig jaar, waarbij de nieuwe iPhone XS Max een heel stuk groter is met haar 6,5 inch grote OLED beeldscherm. Beide toestellen zijn voorzien van de nieuwe Apple A12 Bionic processor, die aanzienlijk sneller en energiezuiniger is dan zijn voorganger.

Naast de Apple iPhone XS en iPhone XS Max kondigde Apple woensdag ook de iPhone XR aan. Dit toestel verschijnt pas op 26 oktober in de winkels.

Prijzen en beschikbaarheid

De Apple iPhone XS en iPhone XS Max zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Beide iPhone modellen verschijnen in de kleuren zilver, spacegrijs en goud. De prijzen voor beide modellen zijn als volgt:

Apple iPhone XS:
64 GB: EUR 1.159
256 GB: EUR 1.329
512 GB: EUR: 1.559

Apple iPhone XS Max:
64 GB: EUR: 1.259
256 GB: EUR: 1.429
512 GB: EUR: 1.659
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie