Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus worden op 4 oktober gepresenteerd

24-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global heeft de Europese media uitgenodigd voor een introductie op 4 oktober in Londen. Hoogstwaarschijnlijk gaat de fabrikant van Nokia telefoons- en smartphones de Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus presenteren.

De eerste helft van oktober wordt een drukke periode qua toestel introducties. Naast Google en LG heeft nu ook HMD Global bekend gemaakt begin oktober een smartphone introductie te laten plaatsvinden. De introductie vindt plaats op 4 oktober in Londen.

Nokia X6 die waarschijnlijk in Europa uitgebracht zal worden als Nokia 6.1 Plus
Nokia X6 die waarschijnlijk in Europa uitgebracht zal worden als Nokia 6.1 Plus

HMD Global gaat waarschijnlijk de Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus presenteren. Deze toestellen zijn onder de namen 'Nokia X5' en 'Nokia X6' al gepresenteerd en uitgebracht in Azië. Volgens de laatste berichten zullen beide toestellen vrijwel direct na hun Europese aankondiging in de winkels komen te liggen.

Beeldschermen met notches

Beide smartphones zijn uitgevoerd met een IPS LCD beeldscherm, waarbij het beeldscherm van de Nokia 5.1 Plus met 5,86 inch nipt groter is dan het 5,8 inch grote beeldscherm in de Nokia 6.1 Plus. Het beeldscherm van het laatstgenoemde toestel kent wel een hogere resolutie: Full HD+ tegenover 720p HD+ voor de Nokia 5.1 Plus. Daarbij zijn in de beeldschermen van beide toestellen uitsparingen (notches) aanwezig. De notch in de Nokia 5.1 Plus is een stuk breder dan de notch in het beeldscherm van de Nokia 6.1 Plus.

Nokia X5 die waarschijnlijk in Europa uitgebracht zal worden als Nokia 5.1 Plus
Nokia X5 die waarschijnlijk in Europa uitgebracht zal worden als Nokia 5.1 Plus

Meerdere uitvoeringen

Ook onder de motorkap verschillen beide toestellen behoorlijk van elkaar. De Nokia 5.1 Plus wordt aangedreven door de MediaTek Helio P60 processor, een 2 GHz octa-core processor. De Nokia 6.1 Plus is uitgerust met de (betere) Qualcomm Snapdragon 636 processor, een 1,8 GHz octa-core processor. 

In Azië is de Nokia 5.1 Plus (Nokia X5) in twee versies uitgebracht. Er is een uitvoering met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit en een versie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit. De Nokia 6.1 Plus (Nokia X6) is in Azië in drie uitvoeringen beschikbaar: 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslag, 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag en 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Het is nog niet bekend welke versies HMD Global in Europa gaat voeren.

Dubbele camera's

Op cameragebied zijn beide smartphones uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde, waarbij de Nokia 6.1 Plus uiteraard wat uitgebreider is dan de Nokia 5.1 Plus. Bij het laatstgenoemde toestel heeft HMD Global de dubbele camera opgebouwd uit een 13- en een 5-megapixelcamera. Aan de voorzijde is het toestel voorzien van een 8-megapixelcamera. De Nokia 6.1 Plus is voorzien van een dubbele camera die is opgebouwd uit een 16-megapixel en een 5-megapixelcamera. Aan de voorzijde heeft het toestel een 16-megapixelcamera.

De accu is in beide toestellen even groot met een capaciteit van 3.060 mAh. Voorts draaien beide toestellen direct uit de doos op Android 8.1 Oreo.

Introductie en release

De Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus worden waarschijnlijk op 4 oktober in Londen gepresenteerd voor de Europese markt en zullen hoogstwaarschijnlijk spoedig daarna in de winkels komen te liggen. Welke verkoopprijzen beide toestellen gaan krijgen is nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie