Samsung presenteert Galaxy A7 (2018) met drie camera's

28-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft deze week bekend gemaakt dat het bedrijf medio oktober de Samsung Galaxy A7 (2018) in Nederland gaat uitbrengen. De Samsung Galaxy A7 (2018) is een nieuwe middenklasse smartphone van Samsung en de eerste smartphone van Samsung met drie camera's aan de achterzijde.

Na Huawei is Samsung nu de tweede smartphone producent die een smartphone op de markt gaat brengen met een triple-camera aan de achterzijde. Deze Samsung Galaxy A7 (2018) verschijnt medio oktober in de winkels.

Samsung Galaxy A7 (2018)
Samsung Galaxy A7 (2018)

De Samsung Galaxy A7 (2018) is een uitgebreide middenklasse smartphone en een goed alternatief voor iedereen die niet het budget heeft om een dure Galaxy S9 aan te schaffen. De Samsung Galaxy A7 (2018) is uitgevoerd met een Super AMOLED beeldscherm van 6 inch met een Full HD+ beeldschermresolutie. Net als bij de Galaxy S-serie is het beeldscherm nagenoeg randloos.

De Samsung Galaxy A7 (2018) verschijnt in drie kleuren
De Samsung Galaxy A7 (2018) verschijnt in drie kleuren

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy A7 (2018) draait een 2,2 GHz octa-core processor. Deze wordt begeleid door een flinke hoeveelheid van 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Daarbij is ook een Micro SD geheugenkaarstlot aanwezig voor geheugenkaarten van maximaal 256 GB.

De Samsung Galaxy A7 (2018) is uitgevoerd met drie camera's
De Samsung Galaxy A7 (2018) is uitgevoerd met drie camera's

Drie camera's aan de achterzijde

Op cameragebied is de Samsung Galaxy A7 (2018) het meest bijzonder. Het toestel is namelijk aan de achterzijde voorzien van drie camera's. Iedere camera heeft zijn eigen 'specialisme'. Er is een 'normale' 24-megapixelcamera aanwezig voor het reguliere fotografiewerk in hoge kwaliteit. Deze camera is extra lichtgevoelig en schiet dankzij slimme interplolatie technieken, waarbij vier pixels worden samengevoegd tot één pixel, zeer goede foto's onder donkere omstandigheden.

Verder is een 8-megapixelcamera met een groothoeklens van 120-graden aanwezig. Wanneer een grotere beeldhoek gevangen moet worden, kan met de camerasoftware eenvoudig overgeschakeld worden op de camera met groothoeklens. Tot slot is een 5-megapixelcamera aanwezig die samenwerkt met de 24-megapixelcamera. De 5-megapixelcamera wordt gebruikt voor dieptemetingen en maakt geavanceerde fotografie effecten zoals bijvoorbeeld het bokeh-effect mogelijk.

Vingerafdruksensor in aan/uit toets

Een ander opmerkelijk detail is dat Samsung de vingerafdruksensor bij de Galaxy A7 in de aan/uit toets heeft verwerkt. Dit is eigenlijk een hele logische plek, want al tijdens het indrukken van de aan/uit toets wordt een scan gemaakt van de vingerafdruk en kan het toestel zichzelf (bij de juiste vingerafdruk) direct ontgrendelen. Dit scheelt een extra handeling.

De Samsung Galaxy A7 (2018) is tot slot uitgevoerd met een 3.300 mAh accu en draait direct uit de doos op Android 8.0 Oreo. De smartphone zal in de toekomst een update naar Android 9.0 Pie gaan ontvangen. Daarnaast voorziet Samsung het toestel gedurende minimaal twee jaar op kwartaalbasis van beveiligingsupdates.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A7 (2018) komt medio oktober in de Benelux in de winkels te liggen en krijgt een verkoopadviesprijs van 349 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie