Apple iPhone XS en iPhone XS Max hebben 'oplaadbug'

Apple iPhone XS en iPhone XS Max hebben 'oplaadbug'

01-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Een groot aantal gebruikers van de nieuwe Apple iPhone XS en iPhone XS Max klagen over een probleem waardoor hun nieuwe iPhone niet automatisch begint op te laden op het moment dat het toestel aan de oplader gehangen wordt. Mogelijk gaat het om een bug in het nieuwe iOS 12 besturingssysteem, want vergelijkbare problemen zijn ondertussen ook al bij oudere 'iDevices' gemeld.

Er komen steeds meer meldingen van oplaadproblemen met Apple iPhones en iPads. De meeste meldingen komen over de nieuwe Apple iPhone XS en iPhone XS Max, maar de problemen blijken zeker niet alleen voorbehouden te zijn aan deze twee toestellen. Ook over oudere iPhones en iPads komen meldingen over oplaadproblemen.

Vermoedelijk houden de problemen verband met het nieuwe iOS 12 besturingssysteem en is in deze nieuwe iOS versie een bug geslopen. Door de bug start de iPhone of iPad niet automatisch met opladen op het moment dat het toestel in stand-by staat en het beeldscherm uit staat.

Oplaadmeganisme staat in stand-by

Normaal gesproken beginnen alle smartphones en tablets met opladen zodra de kabel op het toestel wordt aangesloten. Vermoedelijk heeft Apple een foutje gemaakt in de software waardoor het proces dat het opladen van de accu aanstuurt wordt uitgeschakeld op het moment dat de iPhone of iPad in stand-by staat.

Apple heeft nog geen reactie gegeven op de vele meldingen van het probleem, maar aangezien het probleem sinds de update naar iOS 12 ook voorkomt op oudere iPhones en iPads, gaat het vrijwel zeker om een softwarematig probleem dat Apple zou kunnen oplossen met een nieuwe software update.

Oplossing met volgende iOS update?

Traditioneel brengt Apple enkele weken na de release van een grote nieuwe iOS update een kleine extra update uit met oplossingen voor bugs die zijn aangetroffen. De kans is groot dat in iOS 12.0.1 of iOS 12.0.2 deze 'oplaadbug' opgelost zal worden. Wanneer deze update zal verschijnen, is momenteel nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie