Sony geeft startschot voor verkoop Sony Xperia XZ3

01-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vanaf deze week gaat de nieuwe Sony Xperia XZ3 in de verkoop, De Sony Xperia XZ3 volgt de Xperia XZ2 van begin dit jaar op. De smartphone is vooral bijzonder omdat de Xperia XZ3 de eerste Sony smartphone is met een OLED beeldscherm.

De Sony Xperia XZ3 is de opvolger voor de Sony Xperia XZ2 van begin dit jaar. Ook in de nieuwe Sony Xperia XZ3 is de nieuwe design filosofie van Sony zichtbaar. Het toestel is vormgegeven binnen de nieuwe 'Ambiant Flow' design filosofie, waarbij Fluid 3D glass centraal staat. De vingerafdruksensor is naar de achterzijde van het toestel verplaatst. Bij eerdere Sony smartphones zat de vingerafdruksensor doorgaans in de aan/uit toets verwerkt. De Xperia XZ3 trekt diverse primeurtjes naar zich toe.

Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3

De Sony Xperia XZ3 is vooral bijzonder vanwege haar beeldscherm. De Xperia XZ3 heeft een 6 inch groot beeldscherm met een 18:9 beeldschermverhouding. Daarmee is het beeldscherm 0,3 inch groter dan het beeldscherm van de Xperia XZ2. Het meest bijzondere detail is Sony een OLED beeldscherm heeft gebruikt. Daarmee is de Xperia XZ3 de eerste Sony smartphone met een OLED beeldscherm. Dit type beeldschermen staan bekend om hun heldere en intense kleurweergave en lage energieverbruik.

De Sony Xperia XZ3 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, de snelste smartphone processor van dit moment, en beschikt over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Verder is een geheugenkaartslot aanwezig voor geheugenkaarten van maximaal 400 GB.

Motion Eye Advanced camera

Op cameragebied heeft Sony de Xperia XZ3 voorzien van een doorontwikkelde versie van de vorig jaar gepresenteerde 19-megapixel Motion Eye camera. Sony noemt de nieuwe camera 'Motion Eye Advanced' camera. Naast de al bekende super slow-motion functie, is de camera nu ook in staat om objecten en gezichten 3D in beeld te brengen om zo bijvoorbeeld 3D avatars te maken voor games of zelfs een 3D printer aan te kunnen sturen. Aan de voorzijde heeft de Xperia XZ3 een 13-megapixel frontcamera.

Stereo speakers met Dynamic Vibration System

Zoals alle toestellen van Sony, leunt ook de nieuwe Sony Xperia XZ3 sterk op entertainment. Het toestel heeft stereo speakers gekregen en is in staat om 20 procent meer volume te produceren. Dankzij de stereo speakers de Xperia XZ3 in staat een front sound surround effect te creëren. Voor een extra geluidsbeleving is de Sony Xperia XZ3 uitgevoerd met 'Dynamic Vibration System'. Deze laat het toestel trillen om het geluid letterlijk te laten voelen in de handen.

Druksensoren aan de zijkant

Nieuw zijn de druksensoren aan de zijkant van het toestel. HTC past druksensoren al wat langer toe in haar smartphones. De HTC U11, HTC U11+ en HTC U12+ zijn ook van druksensoren voorzien. De druksensoren aan de zijkant van de Xperia XZ3 kunnen geprogrammeerd worden, waarmee knijpen in het toestel een bepaalde actie of app opstart.

De Sony Xperia XZ3 is uitgevoerd met een behoorlijk krachtige accu van 3.300 mAh. Daarbij kan de Xperia XZ3 ook draadloos opgeladen worden. Tot slot is de Sony Xperia XZ3 de eerste smartphone ter wereld die direct uit de doos draait op Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Android.

Beschikbaarheid

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat de verkoop van de Sony Xperia XZ3 deze week van start gaat. De smartphone is deze week verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 799 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia XZ3 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie