General Mobile presenteert nieuwe smartphone met Android One

03-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het Turkse General Mobile heeft vandaag een nieuwe Android One smartphone gepresenteerd. De General Mobile GM9 Pro is een behoorlijk uitgebreide smartphone die draait op het Android One platform.

Al geruime tijd zet de Turkse smartphone fabrikant General Mobile in op het Android One besturingssysteem. Deze afgeleide van het Android besturingssysteem is door Google ontwikkeld voor toestellen met middenklasse hardware om ervoor te zorgen dat ook deze toestellen optimaal kunnen presteren. De jongste toevoeging aan het Android One portfolio van General Mobile is de nieuwe General Mobile GM 9 Pro.

General Mobile GM 9 Pro
General Mobile GM 9 Pro

Nadeel van toestellen met goedkopere hardware is over het algemeen dat de toestellen over minder processorkracht en werkgeheugen beschikken om het normale Android besturingssysteem goed te kunnen draaien. Dit is nadelig voor de gebruikservaring van dit goedkopere toestellen. Android One ondervangt dit, doordat Android One een uitgeklede versie van Android is en is geoptimaliseerd om goed te kunnen draaien op toestellen met meer betaalbare hardware.

Mid-end specificaties

De General Mobile GM 9 Pro is een behoorlijk uitgebreide smartphone die medio december voor 389 euro op de markt zal gaan komen. De General Mobile GM 9 Pro is uitgevoerd met een 6 inch groot beeldscherm met een Full HD+ (1.080 x 2.160 pixels) beeldschermresolutie en een beeldverhouding van 18:9. Daarmee is het toestel ondanks het grote formaat beeldscherm toch relatief compact van formaat.

De smartphone wordt aangedreven door een 2,2 GHz octa-core processor van Qualcomm, bijgestaan door 4 GB werkgeheugen. Verder beschikt het toestel over 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de General Mobile GM 9 Pro uitgevoerd met een dubbele camera aan de achterzijde opgebouwd uit een 12- en een 8-megapixelcamera. Aan de voorzijde heeft het toestel een 8-megapixelcamera. Verder is het toestel voorzien van een 3.800 mAh accu.

Prijs en beschikbaarheid

De General Mobile GM 9 Pro komt medio december in de winkels te liggen en heeft een verkoopadviesprijs van 389 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie