Camera Apple iPhone XS beter dan Samsung Galaxy Note 9

04-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De camera's in de nieuwe Apple iPhone XS en iPhone XS Max zetten een hogere score weg dan de camera's in de Samsung Galaxy Note 9. Toch moet de camera van de iPhone XS en iPhone XS Max haar meerdere erkennen in de Huawei P20 Pro.

Uit de nieuwste tests van DxOMark blijkt dat de prestaties van de dubbele camera in de Apple iPhone XS en iPhone XS Max tot de beste in de markt behoren. De introductie van de nieuwe iPhone XS en iPhone XS Max heeft nogal een verschuiving in de top drie van beste camera smartphones veroorzaakt. De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn uit de top drie gekieperd en de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 is door beide nieuwe iPhones van de tweede naar de derde plek geduwd.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

De Apple iPhone XS en iPhone XS Max zijn volgens DxOMark de op één na beste camera smartphones ter wereld. Alleen de Huawei P20 Pro zet nog betere resultaten weg. De Huawei P20 Pro staat al sinds begin dit jaar op de nummer-één positie in de top-lijst van beste camera-smartphones van DxOMark.

Camera in iPhone XS en iPhone XS Max weldegelijk verbeterd

Volgens DxOMark lijken de camera's van de Apple iPhone XS en iPhone XS Max op het eerste gezicht nauwelijks gewijzigd te zijn ten opzichte van de Apple iPhone X van vorig jaar, maar uit tests en benchmarks van DxOMark blijken weldegelijk grote verschillen tussen de camera's te zitten. Volgens DxOMark is de 12-megapixel sensor in de dual-camera van de iPhone XS en iPhone XS Max groter geworden met1.4 µm pixels. Daarbij is de iPhone XS Max uitgevoerd met een 6-elementen lens en een diafragma van f/1.8.

De Huawei P20 Pro voert momenteel de wereldranglijst van DxOMark nog steeds aan met een score van 109 punten. Op plek twee staan nu de Apple iPhone XS en iPhone XS Max met 105 punten. De Samsung Galaxy Note 9 volgt op plek drie met 103 punten. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie