Aldi stunt vanaf vandaag met Huawei P10 Lite

04-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Supermarktketen Aldi stunt vanaf vandaag weer met een smartphone. Dit keer biedt Aldi de Huawei P10 Lite flink onder de huidige verkoopprijs aan.

Wie op zoek is naar een leuke en betaalbare smartphone, kan vandaag (donderdag 4 oktober) zijn slag slaan bij supermarktketen Aldi. De supermarktdiscounter verkoopt namelijk (vanaf) vandaag de Huawei P10 Lite voor een verkoopprijs van 199 euro. Daarmee gaat Aldi ruim 20 procent onder de huidige gemiddelde verkoopprijs van het toestel zitten. De Huawei P10 Lite is sinds vorig voorjaar op de markt en kende oorspronkelijk een introductieprijs van 349 euro.

Huawei P10 Lite
Huawei P10 Lite

De Huawei P10 Lite combineert eigenlijk het goede van twee werelden. Het toestel is geprijsd maar kent toch de high-end vormgeving van de Huawei P10 serie. In veel opzichten zal zelfs niet eens direct zichtbaar zijn dat het gaat om de Huawei P10 Lite in plaats van de duurdere en uitgebreidere Huawei P10. Zo heeft de Huawei P10 Lite net als haar high-end broertje een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. De Huawei P10 Lite is herkenbaar aan het feit dat de vingerafdruksensor aan de achterzijde is geplaatst in plaats van onder het beeldscherm.

Veel werkgeheugen voor goede prestaties

De verschillen zitten vooral onder de motorkap. De Huawei P10 Lite wordt aangedreven door de 'middenklasse' Kirin 655 processor van Huawei. Dit is een 2,1 GHz octa-core processor. Opmerkelijk is dat de Huawei P10 Lite net als haar grote broer beschikt over maar liefst 4 GB werkgeheugen. Verder heeft de P10 Lite 32 GB aan interne opslagcapaciteit en een Micro SD geheugenkaartslot.

Oplettende kijkers zullen de Huawei P10 Lite vooral kunnen gaan herkennen aan de achterzijde. In plaats van de dubbele camera met Leica lenzen die in de Huawei P10 aangetroffen kan worden, is de Huawei P10 Lite uitgevoerd met een 'eenvoudigere' enkele 12-megapixelcamera aan de achterzijde. Aan de voorzijde beschikt de Huawei P10 Lite over een 8-megapixel frontcamera.

Andere belangrijke details zijn onder andere de behoorlijk krachtige 3.100 mAh accu en het feit dat het toestel direct uit de doos zal draaien op Android 7.0 Nougat, momenteel één van de meest recente versies van Android.

Goede afweging tussen prijs en prestaties

Wat Huawei met de Huawei P10 Lite erg goed heeft gedaan is gekeken naar de performance van het toestel. Feitelijk zijn de écht luxe dingen van de telefoon gehaald om een lagere prijs te realiseren zonder dat de gebruiker écht in zal leveren op prestaties. De processor met deze grote hoeveelheid werkgeheugen zal in de praktijk niet veel onder doen voor de prestaties van de Huawei P10, waarmee de Huawei P10 Lite een 'gewoon goede smartphone' is.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P10 Lite is vanaf vandaag, donderdag 4 oktober, in kleine aantallen beschikbaar bij supermarktketen Aldi voor een losse verkoopprijs van 199 euro. Meer informatie en alle specificaties van de Huawei P10 Lite zijn verzameld op onze uitgebreide Huawei P10 Lite overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie