LG onthult veel besproken LG V40 ThinQ met triple-camera

04-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Geheel volgens verwachting heeft LG haar tweede paradepaardje voor 2018 voorgesteld. De LG V40 ThinQ volgt de LG V30 van vorig jaar op en heeft de derde smartphone van dit jaar met een triple-camera.

De LG V40 ThinQ is qua specificaties en vormgeving weer helemaal geactualiseerd en voldoet aan de trends van 2018. Zo is het toestel voorzien van een 6,4 inch groot OLED beeldscherm dat nagenoeg de gehele voorzijde van het toestel beslaat. In tegenstelling tot het beeldscherm van de LG G7, het andere flagship-toestel van LG van dit jaar, is in het beeldscherm van de LG V40 ThinQ geen 'notch' (uitsparing) aanwezig. Het beeldscherm van de V40 ThinQ kent een zeer hoge beeldschermresolutie van 1.440 x 3.120 pixels). Het toestel is stof- en waterdicht.

LG V40 ThinQ
LG V40 ThinQ

Zoals van een paradepaardje verwacht mag worden, wordt de nieuwe LG V40 ThinQ aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Dit is momenteel de snelste smartphone processor op de markt. Daarbij beschikt het toestel over 6 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

Triple camera met groothoeklens

Op cameragebied is de LG V40 ThinQ aan de achterzijde uitgevoerd met een triple-camera opgebouwd uit een normale 12-megapixelcamera, een 16-megapixelcamera met een groothoeklens en een 12-megapixelcamera met een telelens (zoomlens), Aan de voorzijde beschikt het toestel over een dubbele camera opgebouwd uit een 8- en een 5-megapixel camera, waarbij de 5-megapixelcamera eveneens is uitgevoerd met een groothoeklens.

Hoogwaardige audiokwaliteit

LG gaat met de LG V40 ThinQ voor een ongeëvenaarde entertainment ervaring. Het toestel is uitgevoerd met een 32-bit Hi-Fi Quad DAC, zodat het toestel audio in zeer hoge kwaliteit kan uitvoeren naar stereo installaties en geschikte headsets. Daarnaast beschikt het toestel over DTS:X 3D Surround Sound.

AI en Google Assitant

De naam 'ThinQ' dankt het toestel aan het vermogen om zichzelf aan te passen aan haar gebruiker. Een combinatie van Artificial Intelligence (AI) en Google Assistant zorgen ervoor dat de LG V40 ThinQ 'voorspellende gaven' heeft en weet wat de gebruiker wil gaan doen. De LG V40 ThinQ is daarnaast voorzien van een fysieke toets waarmee de Google Assistant geactiveerd kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

De LG V40 ThinQ is aangekondigd voor de Amerikaanse markt. Het is nog niet bekend of het toestel ook in Europa en de Benelux uitgebracht gaat worden. De LG V30, de voorganger van de LG V40 ThinQ, is vorig jaar namelijk niet in de Benelux uitgebracht.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie