LG presenteert nieuwe LG Watch W7 smartwatch met Wear OS

04-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Zoals verwacht heeft LG weer een nieuwe smartwatch gepresenteerd: de LG Watch W7. Bijzonder detail aan deze nieuwe smartwatch is dat feitelijk een klassiek horloge met een smartwatch wordt gecombineerd.

De nieuwe smartwatch van LG waarover al geruime tijd geruchten de ronde deden, is nu officieel gepresenteerd. Zoals al eerder duidelijk was geworden luistert de nieuwe smartwatch naar de naam 'LG Watch W7'.

LG Watch W7
LG Watch W7

Hybride smartwatch met fysieke wijzerplaat

De LG Watch W7 heeft een bijzonder karakter. Het is namelijk een 'hybride smartwatch' met een echte wijzerplaat zoals een normaal horloge met op de achtergrond een beeldscherm. De smartwatch draait op het Wear OS, een afgeleide van het Android besturingssysteem.

Het lijkt voor de hand te liggen dat de nieuwe LG Watch W7 wordt aangedreven door de nu 2 jaar oude Qualcomm Snapdragon Wear 2100 processor. Dat is een gemiste kans aangezien de nieuwe Wear 3100 processor een stuk kleiner en energiezuiniger is dan haar voorganger en sinds kort beschikbaar is.

Rond beeldscherm

Het ronde beeldscherm achter de fysieke wijzerplaat van de LG Watch W7 heeft een diagonaal van 1,2 en een resolutie van 360 x 360 pixels. De LG Watch W7 beschikt daarnaast 768 MB aan werkgeheugen en heeft een interne opslagcapaciteit van 4 GB.

De LG Watch W7 komt in de Verenigde Staten op de markt voor een verkoopadviesprijs van 450 dollar. Of de smartwatch ook in Europa en de Benelux uitgebracht gaat worden, is momenteel nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie