Vodafone verhoogt snelheid 4G netwerk

Vodafone verhoogt snelheid 4G netwerk

04-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Netwerk


Vodafone heeft dankzij de inzet van 4x4 MIMO antenne technologie de maximale snelheid op haar 4G netwerk verhoogd tot een snelheid van meer dan 1 Gbps. Om te kunnen profiteren van deze maximale downloadsnelheid moeten klanten wel over een geschikte smartphone beschikken.

Vodafone heeft vandaag bekend gemaakt dat de provider de bandbreedte in nagenoeg het gehele netwerk heeft verhoogd. Hierdoor zijn in theorie downloadsnelheden tot 1 Gbps haalbaar over het Vodafone netwerk. Om deze extreem hoge downloadsnelheden te kunnen behalen moeten alle omstandigheden wel ideaal zijn: de gebruiker moet over een geschikte smartphone beschikken, er moet geen verdere netwerkbelasting zijn en de afstand tot aan de antenne moet zo klein mogelijk zijn.

In de praktijk zullen klanten van Vodafone de komende tijd nog betere dekking en hogere snelheden gaan ervaren, ook klanten die niet over geschikte smartphones beschikken. Dit komt omdat de verbindingen zo goed mogelijk over de verschillende frequenties van het mobiele netwerk worden verdeeld zodat alle klanten van een zo'n snel mogelijke verbinding kunnen profiteren.

De techniek die Vodafone inzet voor het uitbreiden van de bandbreedte heet 'carrier aggregatie' en 4xMIMO. Daarbij kunnen geschikte smartphones over vier verschillende frequenties tegelijk communiceren met het mobiele netwerk van Vodafone en worden dus feitelijk vier verbindingen tot stand gebracht die gecombineerd een hoge downloadsnelheid mogelijk maken.

Op dit moment zijn er nog niet veel smartphones die 4/5 carrier aggregatie ondersteunen, maar vanaf 2019 verwacht Vodafone een forse toename in het aantal toestellen met deze ondersteuning.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie