HMD Global onthult Nokia 7.1 voor Europa en de Benelux

05-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global, de Fins-Chinese smartphone fabrikant die het exclusieve recht heeft om onder de merknaam Nokia nieuwe telefoons en smartphones uit te mogen brengen, heeft in Londen de Nokia 7.1 gepresenteerd voor de Europese markt. Het toestel zal dit najaar in de Benelux op de markt komen voor 349 euro.

HMD Global heeft in Londen de Nokia 7.1 gepresenteerd. De komst van het toestel was geen grote verrassing meer. Geruchten stelde al langer dat HMD Global het toestel naar Europa zou gaan brengen. De uitvoering van de Nokia 7.1 die in de Benelux op de markt verschijnt gaat 349 euro kosten.

Nokia 7.1
Nokia 7.1

De Nokia 7.1 is uitgevoerd met een 5,85 inch groot beeldscherm met een Full HD+ beeldschermresolutie. De Nokia 7.1 is de eerste Nokia smartphone die in Europa op de markt komt waarbij in het beeldscherm een 'notch' (uitsparing) is toegepast.

Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 636 processor, een nieuwe generatie middenklasse smartphone processor. De processor wordt begeleid door 4 GB werkgeheugen en het toestel beschikt over 64 GB aan interne opslagcapaciteit en een Micro SD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot 256 GB. Er is ook een uitvoering met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit, maar die zal niet in de Benelux op de markt verschijnen. Verder draait het toestel op Android 8.1 Oreo en zal later een update naar Android 9.0 Pie gaan ontvangen.

Dubbele camera

De Nokia 7.1 is uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde opgebouwd uit een 12-megapixelcamera en een 5-megapixelcamera. Aan de voorzijde is het toestel voorzien van een 8-megapixel frontcamera.

Tot slot is de Nokia 7.1 aan de achterzijde uitgevoerd met een vingerafdruksensor en beschikt het toestel over een 3,5 mm audio uitgang. Het toestel is uitgerust met een 3.060 mAh accu.

Prijs en beschikbaarheid

HMD Global is van plan om de Nokia 7.1 medio dit najaar in Europa uit te gaan brengen voor een verkoopadviesprijs van 349 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie