'Samsung Galaxy S10 wordt uitgevoerd met AI processor'

'Samsung Galaxy S10 wordt uitgevoerd met AI processor'

08-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens bronnen rondom Samsung zal de aankomende Samsung Galaxy S10, die in februari 2019 wordt verwacht, uitgevoerd gaan worden met een speciale 'Artificial Intelligence' (AI) processor.

Andere smartphone fabrikanten, zoals bijvoorbeeld Apple en Huawei, doen het al langer: smartphones voorzien van zogenaamde 'Neurale Processing Units' (NPU's). Dit zijn speciale chips die in staat zijn om te 'leren' van het gebruik van de gebruiker en op basis daarvan slimme functies mogelijk te maken, bijvoorbeeld via een spraak assistent.

Tot op heden heeft Samsung in haar smartphones nog geen NPU's gebruikt. De Samsung Galaxy S10, die waarschijnlijk in februari 2019 gepresenteerd gaat worden, zal mogelijk de eerste smartphone van Samsung worden waarin een NPU, oftwel een Artificial Intelligence processor, gebruikt gaat worden.

Tweede generatie NPU van Samsung

Samsung werkt al langere tijd aan NPU's. De eerste generatie van Samsung's NPU is nooit in smartphones gebruikt. Uit een post van een Samsung medewerker op LinkedIn blijkt dat Samsung ondertussen al aan de tweede generatie NPU werkt, meldt IceUniverse op Twitter.. Het lijkt voor de hand te liggen dat deze tweede generatie NPU in de Samsung Galaxy S10 gebruikt gaat worden.

De NPU is in staat om allerlei informatie te anlayseren, zoals het menselijk brein dit ook doet. NPU's kunnen denken in 'oorzaken en gevolgen'. Als de gebruiker iets doet, kan de NPU voorspellen wat de volgende actie wordt. Ook kan een NPU bijvoorbeeld beelden die met de camera worden gemaakt analyseren en vaststellen wat zichtbaar is. De NPU is ook bruikbaar bij slimme assistenten in het uitvoeren van vragen of opdrachten van de gebruiker.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie