Google onthult lang verwachte Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

09-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Geheel volgens verwachting heeft Google vanavond de lang verwachte Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL onthuld. Nederlandse fans zullen echter net als vorig jaar weer veel moeite moeten doen om aan de nieuwe toestellen te kunnen komen, want vooralsnog lijkt Google geen plannen te hebben beide toestellen uit te gaan brengen in de Benelux.

Met de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL zet Google weer een flinke stap vooruit ten opzichte van de Pixel 2 en Pixel 2 XL van vorig jaar. Qua vormgeving zijn beide smartphones overduidelijk herkenbaar als Pixel smartphone 'made by Google', maar toch is zowel visueel als onder de motorkap het nodige veranderd.

Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL
Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL

Net als vorig jaar zijn beide smartphones weer uitgerust met een OLED beeldscherm. Het beeldscherm van beide smartphones is een stuk groter geworden. De Pixel 3 heeft nu een beeldscherm van 5,5 inch (tegenover 5 inch vorig jaar) en de Pixel 3 XL heeft een beeldscherm van 6,3 inch (tegenover 6 inch vorig jaar).

Grotere beeldschermen

De randen rondom de beeldschermen van beide smartphones is een stuk kleiner geworden. Daardoor zijn beide smartphones qua formaat niet veel groter geworden dan hun voorgangers. Bij de Google Pixel 3 XL werkt Google met een notch (uitsparing) in het beeldscherm. De Google Pixel 3 heeft een normaal rechthoekig beeldscherm zonder uitsparing.

Het beeldscherm van de Google Pixel 3 kent een 18:9 beeldschermverhouding en een Full HD+ (1.080 x 2.280 pixels) beeldschermresolutie. Het beeldscherm van de Google Pixel 3 XL kent een 19:9 beeldschermverhouding en een QHD+ (1.440 x 2.960 pixels) beeldschermresolutie.

Onder de motorkap zijn de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL identiek aan elkaar. Beide toestellen worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, de snelste smartphone processor van dit moment. Daarbij beschikken beide toestellen over 4 GB werkgeheugen. Beide toestellen verschijnen in een uitvoering met 64 GB of 128 GB aan interne opslagcapaciteit, maar missen (net als voorgaande generaties Google smartphones) een uitbreidingsslot voor Micro SD geheugenkaarten.

Slimme camera's

Op cameragebied heeft Google bijzondere keuzes gemaakt. Waar veel fabrikanten smartphones hoofdzakelijk aan de achterzijde uitrusten met dubbele camera's, heeft Google dit bij beide Pixel 3 toestellen juist aan de voorzijde gedaan. Aan de achterzijde zijn beide smartphones uitgerust met een single 12-megapixelcamera met een diafragma van f/1.8. Aan de voorzijde is een dubbele 8-megapixelcamera aanwezig, waarbij één camera een diafragma van f/1.8 heeft en is uitgerust met een groothoeklens en de tweede camera een diafragma van f/2.2 heeft en is uitgevoerd met dieptesensor om geavanceerde foto effecten zoals het bokeh-effect mogelijk te maken.

Ter ondersteuning van de camera's heeft Google beide toestellen uitgerust met een beeldverwerkingsprocessor met de naam 'Pixel Visual Core'. Deze beeldverwerkingsprocessor rendert alle foto's en video's die met het toestel gemaakt worden en voegt onder andere HDR+ ondersteuning toe. De nieuwe toestellen ondersteunen daarnaast ook Google Lens, dat vorig jaar kort na de introductie van de Pixel 2 en Pixel 2 XL werd toegevoegd aan de toestellen. Google Lens is in staat om nagenoeg ieder denkbaar product of object te herkennen en hier informatie over te geven.

Pixel smartphones als 'smart display'

Nieuw is de ondersteuning voor draadloos opladen. De draadloze oplaadmogelijkheden voldoen aan de Qi-draadloze oplaadstandaard. Gelijktijdig met de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL heeft Google de Pixel Stand geïntroduceerd. Dit is een draadloze oplader en standaard in één, waarin de Pixel smartphones geplaatst en opgeladen kunnen worden. In de Pixel Stand functioneren beide smartphones als 'smart display' met Google Assistant.

Tot slot zijn beide smartphones voorzien van stereo speakers en zijn stof- en waterdicht met hogere IP-rating (IP68 voor de nieuwe Pixel 3 en 3 XL versus IP67 voor de Pixel 2 en 2 XL). Beide smartphones komen op de markt met Android 9.0 Pie aan boord, de meest actuele versie van Android.

Verkoopprijzen

De verkoop van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL start op 2 november in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. De Pixel 3 krijgt een verkoopprijs van EUR 849 voor het 64 GB model en EUR 949 voor het 128 GB model. De Pixel 3 XL heeft een prijskaartje van EUR 949 voor het 64 GB model en EUR 1.049 voor het 128 GB model.

Google heeft nog geen uitlatingen gedaan of de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL in de Benelux uitgebracht zullen worden. De kans op een release in de Benelux lijkt wel groter geworden nu ook Google Assistant in het Nederlands beschikbaar is. Voorgaande generaties van de Pixel smartphones zijn niet in de Benelux verschenen aangezien tot voor kort Nederlandstalige ondersteuning voor Google Assistant ontbrak.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie