Smartphonemerk Palm keert terug met Palm Phone

16-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Geruchten over de terugkeer van Palm deden al geruime tijd de ronde en gisteren avond is de come-back officieel bevestigd. In de Verenigde Staten is de eerste

Al sinds vorig jaar zomer gingen al geruchten dat smartphonemerk Palm dit jaar een come-back zou gaan maken. Die geruchten blijken te kloppen, want Palm heeft gisteren avond in de Verenigde Staten de Palm Phone gepresenteerd.

Palm Phone
Palm Phone

De Palm Phone is een zeer compacte Android smartphone. Het toestel is uitgevoerd met een beeldscherm van slechts 3,3 inch en is daarmee de meest compacte smartphone van dit moment. Het toestel is bedoeld voor 'erbij', voor het moment dat gebruikers wel het gemak van een smartphone wensen, maar liever geen grote smartphone meenemen. Het beeldscherm kent HD beeldschermresolutie, wat voor een beeldscherm op dit kleine formaat behoorlijk hoog is.

Low-end specificaties

De Palm Phone wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 435 processor, een 1,4 GHz octa-core processor. Daarbij beschikt het toestel over 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit. Er is geen geheugenkaartslot aanwezig.

Op cameragebied is de Palm Phone uitgevoerd met een 12-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. De frontcamera kan gebruikt worden voor gezichtsherkenning.

Vanwege het compacte formaat is de Palm Phone naar huidige maatstaven uitgerust met een zeer compacte accu van 800 mAh. Het toestel draait op Android 8.1 Oreo en functioneert daarmee als volwaardige smartphone.

Vooralsnog alleen voor de VS

De Palm Phone is ondanks haar relatieve low-end specificaties toch behoorlijk prijzig met een verkoopadviesprijs van 349 euro. Het toestel is vooralsnog alleen voor de Verenigde Staten aangekondigd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie