OnePlus komt in H1 2019 met 5G-smartphone

OnePlus komt in H1 2019 met 5G-smartphone

23-10-2018  |  Martijn Kregting  |  Connectiviteit


OnePlus wil één van de eerste smartphone-leveranciers zijn die een vlaggenschip lanceert met 5G-connectiviteit. Dat liet medeoprichter Carl Pei weten tijdens een congres over 4G en 5G, georganiseerd door processorfabrikant Qualcomm in Hong Kong.

Tijdens het congres dat van 22 tot en met 24 oktober plaatsvindt, was er een reeks van leveranciers dat hun plannen op het gebied van 5G aankondigde. Pei stelde tijdens een presentatie dat OnePlus er hard aan werkt om vroeg in 2019 met een OnePlus-smartphone te komen die gebruik kan maken van commerciële 5G-netwerken.

OnePlus lanceert aanstaande 29 oktober zijn OnePlus 6T met een Snapdragon 845-processor. De afgelopen jaren heeft de producent elk half jaar een nieuw toestel gelanceerd. De introductie in het voorjaar – zoals in 2017 van de OnePlus 7, is de belangrijkste lancering. In het najaar volgt dan een upgradeversie.

2 topmodellen met 5G-modem Qualcomm

Volgens Cristiano Amon, president van Qualcomm, worden er in de loop van 2019 minimaal twee topmodellen smartphones uitgebracht met 5G-connectiviteit. Daarvan zal er in de eerste jaarhelft dus een van OnePlus zijn. Deze smartphone, waarschijnlijk de OnePlus 7, zal gebruik maken van de Snapdragon X50 modem met een verkleinde QTM052 mmWave antenne-module. Deze combinatie werd ook tijdens de conferentie aangekondigd.

Behalve OnePlus was er een reeks van leveranciers op de conferentie aanwezig die zich gecommiteerd hebben aan het 5G-pad dat Qualcomm op het gebied van 5G-connectiviteit bewandelt. Zo gaan Asus, HMD Global, LG, Motorola, Oppo, Sony, vivo en Xiaomi gebruik maken van deX50 5G NR modem voor hun nieuwe smartphones.

Huawei, Samsung, Apple ontbreken in rijtje

Huawei en Samsung  zijn grote ontbrekende namen. Beide producenten hebben hun eigen smartphone-processors en -modems. Verder was Apple afwezig, niet onlogisch gezien de gecompliceerde relatie met Qualcomm. Beide partijen zien elkaar momenteel vooral in rechtszalen, waar men ruzies over vermeende patentschendingen uitvecht.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie